Окрошка з куркою на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
У літню спеку найпопулярнішим блюдом завжди була і залишається окрошка. Блюдо ситне, смачне, корисне і головне - холодну. Сьогодні у нас окрошка з відварною куркою. А замість квасу кефір. Спробуйте.
Легка, прохолодна, ситна, смачна і корисна окрошка готується дуже просто, не вимагаючи особливих кулінарних навичок. При бажанні скоротити час приготування, курку можна замінити ковбасою, а картоплю брати заздалегідь зварену. До речі, кефір можна замінити кислим молоком, ще я іноді додаю редиску. Пробуйте!
- Курка відварна - 300 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Картопля - 3 штуки
- Огірок - 3 штуки
- Цибуля зелена - 20 грам
- Петрушка (кріп) - 10 грам
- Кефір - 500 мілілітрів
- Вода газована - 500 мілілітрів
- Сіль - За смаком (я додала 1, 5 чайні ложки)
Яйця зваріть круто, прохолодний, очистіть і дрібно наріжте. Викладіть в каструлю.
Огірок свіжий помийте, очистіть і дрібно наріжте. Додайте в каструлю.
Зелену цибулю помийте і дрібно наріжте. Викладіть в каструлю.
Картопля зваріть до готовності. Охолодіть і наріжте дрібними кубиками. Додайте в окрошку.
Відварну курку також дрібно наріжте і додайте в каструлю.
Петрушку або кріп помийте і дрібно наріжте, додайте в каструлю.
Влийте в каструлю кефір будь-якої жирності.
Додайте газовану воду, сіль за смаком. Густоту окрошки регулюйте водою.
Окрошка з куркою на кефірі готова. Подавайте до столу зі сметаною.