Рецепт Пиріг на кефірі з куркою фото

Пиріг на кефірі з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Птах , Курка
На обід , На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пиріг на кефірі з куркою підійде в якості ситного перекусу. Це відмінна можливість побалувати себе і своїх близьких м'ясним пирогом, який просто тане в роті. Обов'язково спробуйте його!

Опис приготування:

Багато хто віддає перевагу готувати не солодкі, а солоні пироги. Для таких ідеальної начинкою є м'ясо, риба, сир і гриби. Такий варіант з курятиною вам обов'язково сподобається, якщо ви вирішили дізнатися, як приготувати пиріг на кефірі з куркою.

  • Кефір - 1/2 склянки
  • Вода - 1/2 склянки
  • Куряче яйце - 3 штуки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі - 7 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Курка - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Борошно пшеничне - 4 склянки
  • Прянощі, спеції - За смаком
пиріг на кефірі з куркою - фото крок 1
"Розчинити" на водяній бані вершкове масло, додайте до нього воду, кефір цукор і дріжджі. Перемішайте інгредієнти і залиште в теплі, щоб дріжджі почали діяти. Потім вбийте два курячих яйця, сіль і рослинне масло без запаху. По одній ложці введіть всю порцію борошна і замісити тісто.
пиріг на кефірі з куркою - фото крок 2
Тісто має вийти досить липким. Поставте його в тепло, накривши рушником. Дочекайтеся, поки воно підніметься і збільшиться вдвічі. Потім обомніте руками і знову відправте підніматися.
пиріг на кефірі з куркою - фото крок 3
У сковороду влийте рослинне масло без запаху і розігрійте його на плиті. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте кубиками. Підсмажте його в маслі до золотистого кольору.
пиріг на кефірі з куркою - фото крок 4
Курку вимийте і обробіть. Подрібніть шматочки курки без кісточок в блендері або пропустіть через м'ясорубку, щоб вийшов фарш. Обсмажте його в окремій сковороді з маслом з додаванням прянощів і спецій.
пиріг на кефірі з куркою - фото крок 5
Ще раз обомніте тісто і розкачайте його в пласт товщиною в кілька міліметрів. Викладіть пласт на форму для запікання так, щоб краї тіста заходили за краї форми.
пиріг на кефірі з куркою - фото крок 6
Поверх тесту покладіть шар підсмаженого лука, гарненько його розрівняйте.
пиріг на кефірі з куркою - фото крок 7
Зверху лука викладіть куряче м'ясо. Потім загорніть пиріг, скріплюючи кінці тесту і залишаючи в центрі отвір. Поставте пиріг для вистоювання на півгодини. Потім випікайте в духовці сорок хвилин при ста дев'яноста градусах до повної готовності. Гарячий пиріг змастіть шматком вершкового масла.

Схожі рецепти