Пиріг на кефірі з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Пиріг на кефірі з куркою підійде в якості ситного перекусу. Це відмінна можливість побалувати себе і своїх близьких м'ясним пирогом, який просто тане в роті. Обов'язково спробуйте його!
Опис приготування:
Багато хто віддає перевагу готувати не солодкі, а солоні пироги. Для таких ідеальної начинкою є м'ясо, риба, сир і гриби. Такий варіант з курятиною вам обов'язково сподобається, якщо ви вирішили дізнатися, як приготувати пиріг на кефірі з куркою.
- Кефір - 1/2 склянки
- Вода - 1/2 склянки
- Куряче яйце - 3 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі - 7 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Курка - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 4 склянки
- Прянощі, спеції - За смаком
"Розчинити" на водяній бані вершкове масло, додайте до нього воду, кефір цукор і дріжджі. Перемішайте інгредієнти і залиште в теплі, щоб дріжджі почали діяти. Потім вбийте два курячих яйця, сіль і рослинне масло без запаху. По одній ложці введіть всю порцію борошна і замісити тісто.
Тісто має вийти досить липким. Поставте його в тепло, накривши рушником. Дочекайтеся, поки воно підніметься і збільшиться вдвічі. Потім обомніте руками і знову відправте підніматися.
У сковороду влийте рослинне масло без запаху і розігрійте його на плиті. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте кубиками. Підсмажте його в маслі до золотистого кольору.
Курку вимийте і обробіть. Подрібніть шматочки курки без кісточок в блендері або пропустіть через м'ясорубку, щоб вийшов фарш. Обсмажте його в окремій сковороді з маслом з додаванням прянощів і спецій.
Ще раз обомніте тісто і розкачайте його в пласт товщиною в кілька міліметрів. Викладіть пласт на форму для запікання так, щоб краї тіста заходили за краї форми.
Поверх тесту покладіть шар підсмаженого лука, гарненько його розрівняйте.
Зверху лука викладіть куряче м'ясо. Потім загорніть пиріг, скріплюючи кінці тесту і залишаючи в центрі отвір. Поставте пиріг для вистоювання на півгодини. Потім випікайте в духовці сорок хвилин при ста дев'яноста градусах до повної готовності. Гарячий пиріг змастіть шматком вершкового масла.