Рецепт Пиріг з картоплею і спаржею фото

Пиріг з картоплею і спаржею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Картопля, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок
Випічка, Пироги

Пиріг з картоплею і спаржею - дуже просте вегетаріанське блюдо, виготовлені за рецептом Джеймі Олівера. Судячи з інгредієнтів, практично каша з сокири

Хоча готувала я цей пиріг з картоплею і спаржею по книзі рецептів Джеймі Олівера, від рецепта довелося трошки відхилитися від рецепта, що не було потрібного тесту (у нас таке взагалі не продається) і була відсутня свіжа спаржа (довелося замінити консервованої - вийшло нітрохи не гірше). А так, в цілому, виходить дуже ситний і смачний овочевий пиріг, Котрий, що дивно, сподобався навіть дітям.

  • Листкове тісто - 400 грам
  • Картопля - 500 грам
  • Спаржа консервована - 400 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сир тертий - 200 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Вершки жирні - 280 мілілітрів
  • Сіль, перець - - За смаком
пиріг з картоплею і спаржею - фото крок 1
Для початку займемося картопляною начинкою. Картоплю відварити до готовності, розім'яти в пюре, додати тертий сир, а також суміш з яєць і вершків. Солимо і перемішуємо.
пиріг з картоплею і спаржею - фото крок 2
Розкачуємо листкове тісто, викладаємо у форму для випікання, змащену вершковим маслом. Випікаємо 15 хвилин при 190 градусах (без начинки).
пиріг з картоплею і спаржею - фото крок 3
Дістаємо тісто, викладаємо на нього картопляну начинку, а поверх викладаємо консервовану спаржу. Повертаємо в духовку і випікаємо ще 15 хвилин. Готово!

Схожі рецепти