Пиріг з картоплею і спаржею
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг з картоплею і спаржею - дуже просте вегетаріанське блюдо, виготовлені за рецептом Джеймі Олівера. Судячи з інгредієнтів, практично каша з сокири
Хоча готувала я цей пиріг з картоплею і спаржею по книзі рецептів Джеймі Олівера, від рецепта довелося трошки відхилитися від рецепта, що не було потрібного тесту (у нас таке взагалі не продається) і була відсутня свіжа спаржа (довелося замінити консервованої - вийшло нітрохи не гірше). А так, в цілому, виходить дуже ситний і смачний овочевий пиріг, Котрий, що дивно, сподобався навіть дітям.
- Листкове тісто - 400 грам
- Картопля - 500 грам
- Спаржа консервована - 400 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Сир тертий - 200 грам
- Яйця - 3 штуки
- Вершки жирні - 280 мілілітрів
- Сіль, перець - - За смаком
Для початку займемося картопляною начинкою. Картоплю відварити до готовності, розім'яти в пюре, додати тертий сир, а також суміш з яєць і вершків. Солимо і перемішуємо.
Розкачуємо листкове тісто, викладаємо у форму для випікання, змащену вершковим маслом. Випікаємо 15 хвилин при 190 градусах (без начинки).
Дістаємо тісто, викладаємо на нього картопляну начинку, а поверх викладаємо консервовану спаржу. Повертаємо в духовку і випікаємо ще 15 хвилин. Готово!