Листковий пиріг зі спаржею
(покроковий рецепт з фото)
Листковий пиріг зі спаржею - хороший сезонний варіант випічки, щоб порадувати своїх домашніх. Тим більше, sparzha - це самий низькокалорійний овоч, який повний вітамінів і мінеральних речовин!
У цьому рецепті я пропоную використовувати вже готове листкове тісто, яке продається в майже будь-якому продуктовому магазині. Звичайно, ніхто вам не забороняє приготувати його самостійно, однак моєму випадку важлива швидкість, тому я вибираю вже готовий варіант. Втім, як я вже казала, рецепт листкового пирога зі спаржею на увазі можливість використання і власноруч приготованого тесту.
Таким же чином можна спробувати приготувати один великий пиріг, спочатку не розрізаючи тісто на шматочки. При запіканні бажано використовувати фольгу, покладіть поверх дека лист фольги і тоді вже викладайте шматочки тіста.
- Пучок спаржі - 1 частина
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Сіль перець - За смаком
- Гриби - 450 грам (можна використовувати будь-який асорті, я використовувала шампіньйони)
- Вершкове масло - 1-2 Ст. Ложки
- Сіль - 1/8 чайних ложки
- Мелений чорний перець - 1/4 чайних ложки
- Свіжий чебрець - 3 чайних ложки
- Часник - 2 зубчики (подрібнити)
- Листи листкового тіста - 2 штуки
- Sиr маскарпоне - За смаком
- Сир Фонтіна - За смаком (натерти)
Розігрійте духовку до 200 градусів. Ображати кінчики у спаржі, якщо ж спаржа товста, розріжте її вздовж навпіл, а потім поперек, щоб вийшли невеликі шматочки. Тепер обсмажуємо спаржу на оливковій олії, близько 5 хвилин.
Наріжте гриби, тільки не дуже дрібно. Відкладаємо спаржу в сторону і тепер на цій же сковороді розтоплюємо вершкове масло. Обсмажуємо гриби близько 5-7 хвилин, додаємо трохи свіжого листя чебрецю, приправляем сіллю і перцем за смаком. Тепер додаємо подрібнений часник, тушкуємо ще близько 5 хвилин і прибираємо з вогню.
Розріжте листи листкового тіста на середні квадрати. Тепер візьміть гострий ніж і проведіть їм від краю тесту на відстані 2 см. Кладемо нарізані шматочки на змащене деко, і ставимо в духовку на 5-6 хвилин, тісто має трохи піднятися. Дивимося на фото, що має приблизно вийти.
Тепер, коли тісто піднялося, кладемо на кожен шматочок тертий сир Маскарпоне, потім посипаємо 1-2 ст.Л. Сиру Фонтіна і знову ставимо в духовку на 5-7 хвилин.
Виймаємо з духовки і кладемо поверх сиру спаржу і смажені гриби. Посипаємо зверху сиром Пармезан і знову ставимо в духовку на 10-15 хвилин.