Рецепт Пиріг з картоплею і фаршем фото

Пиріг з картоплею і фаршем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , М'ясо , Овочі , Картопля , Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Дуже смачний і ситний пиріг, справжній король серед пирогів. Тут вам і картопелька, і фарш, і булочка на додачу, загалом, підійде до будь-якого столу, як до святкового, так і до повсякденного.

Опис приготування:

Пиріг - це завжди свято, навіть якщо приготовлений він в звичайний робочий день, справа за малим: вибрати начинку. Тому рецепт приготування пирога з картоплею і фаршем - це безпрограшний варіант, готується він швидко, а смак виходить нереальний. Загалом, для всіх любителів пирогів домашнього приготування цей простий рецепт пирога з картоплею і фаршем.

  • Фарш - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Картопля - 3 штуки
  • Борошно - 2 склянки
  • Розтоплене вершкове масло - 100 грам
  • Кефір - 1 Склянка
  • Крем - 1 Склянка
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Яйце - 3 штуки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
пиріг з картоплею і фаршем - фото крок 1
Лук ріжемо крупно, найкраще півкільцями і додаємо до фаршу. Солі перчимо і добре перемішуємо.
пиріг з картоплею і фаршем - фото крок 2
Видавлюємо в фарш часник.
пиріг з картоплею і фаршем - фото крок 3
Змішуємо сметану, кефір, яйця і масло, солимо і додаємо розпушувач, збиваємо. Додаємо борошно і месім тісто.
пиріг з картоплею і фаршем - фото крок 4
Нарізах картоплю тонкими пластинками.
пиріг з картоплею і фаршем - фото крок 5
Форми для випічки змащуємо маслом і посипаємо панірувальними сухарями.
пиріг з картоплею і фаршем - фото крок 6
На дно форми виливаємо половину тіста і розподіляємо по всьому периметру.
пиріг з картоплею і фаршем - фото крок 7
Зверху викладаємо картопля.
пиріг з картоплею і фаршем - фото крок 8
Наступний шар фаршу.
пиріг з картоплею і фаршем - фото крок 9
І знову картопля.
пиріг з картоплею і фаршем - фото крок 10
Тістом поливаємо пиріг і рівномірно його розподіляємо, щоб картопля не визирав назовні, і ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 45-50 хвилин.
пиріг з картоплею і фаршем - фото крок 11
Тепер пиріг готовий і його можна подавати до столу.

Схожі рецепти