Ханум з фаршем і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Ханум - національне узбецьке блюдо, яке представляє з себе якусь подобу мантів, тільки у вигляді рулету, з найрізноманітнішою начинкою. Пропоную приготувати ханум з фаршем і картоплею.
Начинка як я вже говорила може бути абсолютно будь-який: капуста, картопля, м'ясо, гарбуз і навіть морквина. І незважаючи на те, що ханум і манти - це все ж дві різні страви, але готуються вони одним способом - в парі з мантоваркою. Ханум готується все ж набагато легше, за рахунок чого і отримав в народі ще одна назва - ледачі манти. Так що нехай вас не лякає процес приготування, неодмінно спробуйте це дуже смачне соковите і ароматне блюдо!
- Яйце - 1 штука
- Вода - 70 мілілітрів
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 200 грам
- Фарш м'ясний - 300 грам
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля - 2-3 штук
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці з'єднайте яйце, воду, 1 ст.Л. Рослинного масла і 0, 5 ç.l. Солі. Перемішайте все виделкою.
Частинами додайте борошно.
Спочатку перемішуйте тісто ложкою.
Потім, коли перемішувати стане важко, продовжите заміс руками, в процесі підсипаючи борошно, що залишилося. Тісто має бути пружне і еластичне. Зберіть його в кулю, накрийте, а поки займіться начинкою.
Картоплю і цибулю наріжте дрібними кубиками. З'єднайте фарш, цибуля і картопля. Додайте за смаком сіль, спеції і все добре перемішайте. Начинка готова.
Змастіть поверхню столу і качалку маслом. Розкачайте тісто в формі прямокутника, товщиною близько 2 мл. Змастіть тісто маслом і розкладіть рівномірно начинку, відступивши трохи від країв. Потім з двох протилежних сторін подверніте краю до середини як на фото.
Потім акуратно починайте згортати рулет.
Рулет готовий.
Лист мантоварки змастіть маслом і покладіть рулет швом вниз у вигляді каралькі. Шов попередньо я Защипуємо, щоб не втік весь сік, який буде виділятися в процесі приготування.
Готуємо рулет на пару близько 50 хвилин.
Ханум з фаршем і картоплею готовий.
Змащуємо ханум за бажанням вершковим маслом і подаємо з будь-якими соусами за смаком, доповнивши блюдо свіжими овочами та зеленню. Смачного!