Рецепт Ханум з фаршем і картоплею фото

Ханум з фаршем і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Тісто , М'ясо , Овочі , Картопля , Фарш
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви з начинкою , Страви в тесті
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ханум - національне узбецьке блюдо, яке представляє з себе якусь подобу мантів, тільки у вигляді рулету, з найрізноманітнішою начинкою. Пропоную приготувати ханум з фаршем і картоплею.

Опис приготування:

Начинка як я вже говорила може бути абсолютно будь-який: капуста, картопля, м'ясо, гарбуз і навіть морквина. І незважаючи на те, що ханум і манти - це все ж дві різні страви, але готуються вони одним способом - в парі з мантоваркою. Ханум готується все ж набагато легше, за рахунок чого і отримав в народі ще одна назва - ледачі манти. Так що нехай вас не лякає процес приготування, неодмінно спробуйте це дуже смачне соковите і ароматне блюдо!

  • Яйце - 1 штука
  • Вода - 70 мілілітрів
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Борошно - 200 грам
  • Фарш м'ясний - 300 грам
  • Картопля - 2 штуки
  • Цибуля - 2-3 штук
  • Сіль - За смаком
  • Спеції - За смаком
ханум з фаршем і картоплею - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
ханум з фаршем і картоплею - фото крок 2
У глибокій мисці з'єднайте яйце, воду, 1 ст.Л. Рослинного масла і 0, 5 ç.l. Солі. Перемішайте все виделкою.
ханум з фаршем і картоплею - фото крок 3
Частинами додайте борошно.
ханум з фаршем і картоплею - фото крок 4
Спочатку перемішуйте тісто ложкою.
ханум з фаршем і картоплею - фото крок 5
Потім, коли перемішувати стане важко, продовжите заміс руками, в процесі підсипаючи борошно, що залишилося. Тісто має бути пружне і еластичне. Зберіть його в кулю, накрийте, а поки займіться начинкою.
ханум з фаршем і картоплею - фото крок 6
Картоплю і цибулю наріжте дрібними кубиками. З'єднайте фарш, цибуля і картопля. Додайте за смаком сіль, спеції і все добре перемішайте. Начинка готова.
ханум з фаршем і картоплею - фото крок 7
Змастіть поверхню столу і качалку маслом. Розкачайте тісто в формі прямокутника, товщиною близько 2 мл. Змастіть тісто маслом і розкладіть рівномірно начинку, відступивши трохи від країв. Потім з двох протилежних сторін подверніте краю до середини як на фото.
ханум з фаршем і картоплею - фото крок 8
Потім акуратно починайте згортати рулет.
ханум з фаршем і картоплею - фото крок 9
Рулет готовий.
ханум з фаршем і картоплею - фото крок 10
Лист мантоварки змастіть маслом і покладіть рулет швом вниз у вигляді каралькі. Шов попередньо я Защипуємо, щоб не втік весь сік, який буде виділятися в процесі приготування.
ханум з фаршем і картоплею - фото крок 11
Готуємо рулет на пару близько 50 хвилин.
ханум з фаршем і картоплею - фото крок 12
Ханум з фаршем і картоплею готовий.
ханум з фаршем і картоплею - фото крок 13
Змащуємо ханум за бажанням вершковим маслом і подаємо з будь-якими соусами за смаком, доповнивши блюдо свіжими овочами та зеленню. Смачного!

Схожі рецепти