Рецепт Ханум в мультиварці фото

Ханум в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Тісто , М'ясо , Фарш
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Страви з начинкою , Страви в тесті
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Спробуйте приготувати ханум в мультиварці, я впевнена, ви залишитеся дуже задоволені. Ця страва надзвичайно смачне і ситне, їдять із задоволенням навіть діти.

Опис приготування:

Ханум - це блюдо узбецької кухні, яке представляє по суті з себе рулет з пельменного тіста з начинкою, приготований на пару. Варіантів начинки дуже багато, тут можете сміливо експериментувати. Сьогодні приготуємо найпростіший, але не менш смачний рулет, з начинкою з м'ясного фаршу і цибулі. Фарш можете брати будь-який, а ось лука рекомендую брати побільше, він надає соковитість. Дуже смачно подавати ханум зі сметаною, аджикою, свіжими овочами та зеленню. Блюдо гідно як повсякденного, так і святкового столу.

  • Яйце - 1 штука
  • Вода - 70 мілілітрів
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Борошно - 200 грам
  • Фарш - 300 грам
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Спеції - За смаком (по бажанню)
ханум в мультиварці - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
ханум в мультиварці - фото крок 2
У глибокій мисці з'єднайте яйце і воду. Додайте 1 ст.Л. Рослинного масла і 0, 5 ç.l. Солі. Перемішайте.
ханум в мультиварці - фото крок 3
Частинами підсипати муку. Спочатку перемішуйте тісто ложкою, потім продовжите руками. Муки може піти трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті.
ханум в мультиварці - фото крок 4
Готове тісто має бути пружне і еластичне, зберіть його в кулю, накрийте рушником і залиште на 20-30 хвилин.
ханум в мультиварці - фото крок 5
Для начинки з'єднайте фарш і нарізаний дрібними кубиками цибулю. Додайте за смаком сіль, мелений перець, улюблені спеції. Додайте пару ложок рослинного масла і все добре перемішайте.
ханум в мультиварці - фото крок 6
Стіл і качалку змастіть рослинною олією. Розкачайте тісто в формі прямокутника, товщиною не більше 2-3 міліметрів. Надлишки можна обрізати ножем.
ханум в мультиварці - фото крок 7
Зверху рівномірно розподіліть фарш, трохи відступивши від одного краю. Підверніть краю з трьох інших сторін.
ханум в мультиварці - фото крок 8
Поверніть тісто щільним рулетом, у напрямку до вільного краю. Защипніть шов по всій довжині рулету.
ханум в мультиварці - фото крок 9
Потягніть рулет трохи руками, щоб він збільшився і тісто стало ще трохи тонше. Потім акуратно перекладіть в змащену маслом спеціальну чашу для приготування на пару.
ханум в мультиварці - фото крок 10
Готуйте на режимі"Варка на пару" протягом 50 хвилин. Готовий рулет можна змастити маслом і відразу подавати його до столу.
ханум в мультиварці - фото крок 11
Смачного!

Схожі рецепти