Ханум в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте приготувати ханум в мультиварці, я впевнена, ви залишитеся дуже задоволені. Ця страва надзвичайно смачне і ситне, їдять із задоволенням навіть діти.
Ханум - це блюдо узбецької кухні, яке представляє по суті з себе рулет з пельменного тіста з начинкою, приготований на пару. Варіантів начинки дуже багато, тут можете сміливо експериментувати. Сьогодні приготуємо найпростіший, але не менш смачний рулет, з начинкою з м'ясного фаршу і цибулі. Фарш можете брати будь-який, а ось лука рекомендую брати побільше, він надає соковитість. Дуже смачно подавати ханум зі сметаною, аджикою, свіжими овочами та зеленню. Блюдо гідно як повсякденного, так і святкового столу.
- Яйце - 1 штука
- Вода - 70 мілілітрів
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 200 грам
- Фарш - 300 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Спеції - За смаком (по бажанню)
Підготуйте всі інгредієнти.
У глибокій мисці з'єднайте яйце і воду. Додайте 1 ст.Л. Рослинного масла і 0, 5 ç.l. Солі. Перемішайте.
Частинами підсипати муку. Спочатку перемішуйте тісто ложкою, потім продовжите руками. Муки може піти трохи більше або менше, ніж зазначено в рецепті.
Готове тісто має бути пружне і еластичне, зберіть його в кулю, накрийте рушником і залиште на 20-30 хвилин.
Для начинки з'єднайте фарш і нарізаний дрібними кубиками цибулю. Додайте за смаком сіль, мелений перець, улюблені спеції. Додайте пару ложок рослинного масла і все добре перемішайте.
Стіл і качалку змастіть рослинною олією. Розкачайте тісто в формі прямокутника, товщиною не більше 2-3 міліметрів. Надлишки можна обрізати ножем.
Зверху рівномірно розподіліть фарш, трохи відступивши від одного краю. Підверніть краю з трьох інших сторін.
Поверніть тісто щільним рулетом, у напрямку до вільного краю. Защипніть шов по всій довжині рулету.
Потягніть рулет трохи руками, щоб він збільшився і тісто стало ще трохи тонше. Потім акуратно перекладіть в змащену маслом спеціальну чашу для приготування на пару.
Готуйте на режимі "варка на пару" протягом 50 хвилин. Готовий рулет можна змастити маслом і відразу подавати його до столу.
Смачного!