Ханум
(покроковий рецепт з фото)
У східній кухні можна зустріти багато "знайомих" страв. Сьогодні я розповім, як приготувати ханум. За смаком страва нагадує пельмені або манти. Ситне і смачне, до обіднього столу - то, що потрібно!
Приготувати ханум зовсім нескладно, досить зробити гарне щільне тісто і смачну начинку. Все виходить швидко і соковито! Подається ханум з різними соусами в гарячому вигляді. Пригощайтеся!
- Яйце - 1 штука
- Вода - 80 мілілітрів
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Борошно - 2-3 склянок (скільки піде)
- Свинина - 500 грам
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля - 1-2 штук
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок (для смаження овочів)
- Спеції для варіння - - За смаком (лавровий лист, запашний перець)
Підготуйте продукти. Шматочок свинини не повинен бути пісним, нехай там будуть не великі сальні прожилки. Перекрутіть м'ясо через велику решітку м'ясорубки. Очистіть овочі. Приступимо!
Спочатку потрібно зробити тісто. Для цього всипте дві склянки борошна в миску, вбийте яйце, додайте сіль і воду. Почніть заміс тесту, в процесі влийте 1-2 ст.Л. Масла для пластичності тіста.
Замісити круте тісто, накрийте його харчовою плівкою і приберіть на 30 хвилин.
Цибулі та моркви знадобиться багато, у мене дуже великі коренеплоди, тому вистачило по 1 шт. Поріжте не надто крупно овочі, обсмажте їх до готовності на двох столових ложках олії з дрібкою солі.
Розкачайте максимально тонко тісто (як на пельмені або вареники).
Розподіліть зверху фарш. Додати сіль его.
Злити плід Jira, розподіліть їх по фаршу. Поперчіть за смаком.
Поверніть ханум в рулет. Кінець кліпу. Змастіть сито пароварки маслом від смаження овочів, інвест ханум. У воду пароварки додайте пару лаврових листочків і перець духмяний (штук 5-6). Увімкніть пароварку на 45 хвилин.
Ханум готовий! Змастіть його жиром від смаження овочів і прикрасьте сезонної зеленню. Смачного!