Ханум з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Ханум - парової рулет з тіста з найрізноманітнішими начинками. Сьогодні пропоную приготувати ханум з картоплею. Блюдо просте в приготуванні, але дуже смачне! Спробуйте!
Смачний і ароматний ханум можна подати як до сімейної вечері, так і приготувати на будь-який святковий стіл. Якщо не додавати в тісто яйце, то даним блюдом можна сміливо урізноманітнити пісні дні. У нашій родині ханум користується великим успіхом, сподіваюся і вам припаде до смаку. Соуси додадуть йому особливого колориту, підійде сметанний, часниковий або томатний з зеленню. Пригощайтеся!
- Яйце - 1 штука
- Вода - 70 мілілітрів
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Картопля - 3 штуки
- Цибуля - 1-2 штук
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Зіра - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
З'єднайте в глибокій мисці яйце, воду, щіпку солі і 1 столову ложку рослинної олії. Трохи збийте все до однорідного стану.
Частинами додайте борошно.
Замісити пластичне тісто, зберіть його в кулю, накрийте рушником і дайте відпочити.
Тим часом приготуйте начинку. Картопля наріжте невеликий соломкою, додайте до нього нарізаний дрібними кубиками цибулю, одну ложку рослинної олії, сіль за смаком і спеції. Добре перемішайте. Начинка готова.
На присипаної борошном поверхні розкачайте тісто в формі прямоунольніка. Чим тонше буде тісто, тим смачніше вийде ханум, ідеальна ширина - 1-2 мм. Розкладіть начинку.
Поверніть тісто з начинкою рулетом і защипніть краю.
Викладіть рулет в пароварку, змастивши поверхню рослинним маслом. Рулет я так само змащую зверху маслом за допомогою силіконової пензлика. Готуйте рулет на пару 40-60 хвилин.
Готовий ханум акуратно перекладіть на блюдо і змастіть поверхню вершковим маслом. Наріжте і подавайте до столу з улюбленим соусом. Смачного!