Гуль-ханум з гарбузом і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Гулі-ханум - це блюдо узбецької кухні, дуже схоже на манти з гарбузом. Тільки тут замість фаршу використовується філе курки і зовсім інша формування. Готується блюдо на пару. Обов'язково спробуйте!
У начинку можете додати будь-яку зелень, спеції або трави. На стіл подавайте гуль-ханум зі сметаною, аджикою або іншим соусом. У будь-якому випадку це дуже смачне, ситне і корисне блюдо! Як приготувати гуль-ханум з гарбузом і куркою розповім в покроковому рецепті нижче.
- Борошно пшеничне - 300 грам (інгредієнти для тіста)
- Молоко - 150 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Куряче яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Куряче філе - 300-350 грам (інгредієнти для начинки)
- Гарбуз - 300-350 грам (вага очищеної гарбуза)
- Кріп - За смаком
- Петрушка - За смаком
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки (додатково)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Яйце збийте з сіллю віночком.
Додайте молоко, воду, рослинне масло і половину борошна. Добре перемішайте.
Поступово введіть борошно, що залишилося (може піти трохи більше або менше) і замісіть м'яке тісто.
Гарбуз очистите, помийте і наріжте кубиками. Філе курки теж помийте, наріжте невеликими шматок. Зелень помийте і порубати. Все перемішайте і посоліть за смаком, начинка для гуль-ханум готова. За бажанням можете додати спеції.
Від тесту відірвіть шматочок розміром з волоський горіх, сформуйте ковбаску і розкачайте в прямокутник.
На тісто викладіть начинку, залишаючи невеликий зазор по краях.
Добре защіпніте тісто по всій довжині.
Поверніть равликом. Дно "равлики" умочіть в рослинне масло і викладіть на кільце пароварки.
Варіть гуль-ханум в пароварці протягом 30 хвилин.
Смачного!