Рецепт Пиріг з форелі фото

Пиріг з форелі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Риба та морепродукти , Форель
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати пиріг з форелі. Для його приготування я використовувала філе цієї чудової рибки. Тісто можна готувати самостійно, а можна брати вже готове.

Опис приготування:

Я часто використовую саме покупне тісто. Однак цього разу вирішила повозитися. Все-таки домашній варіант смачніше. Нижче я розповім і покажу, як приготувати пиріг з форелі - апетитну і ситну випічку, якої місце знайдеться на будь-якому столі!

  • Борошно пшеничне - 300 грам (може знадобитися трохи більше)
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Молоко - 125 мілілітрів
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Філе рибне - 600 грам (форель)
  • Вино біле сухе - 300 мілілітрів
  • Сир сирний - 300 грам
  • Крохмаль картопляний - 1 Ст. Ложка (без верху)
  • Зелень - 1 пучок (кріп, петрушка)
пиріг з форелі - фото крок 1
Філе ріжемо на дрібні шматочки. Додаємо сир і порізану зелень. Перчим, солимо за смаком, досипаємо крохмаль.
пиріг з форелі - фото крок 2
З'єднуємо в глибокому посуді цукровий пісок з яйцями, маслом, содою і щіпкою солі. Вливаємо молоко, збиваємо все міксером. Просіваємо борошно, замішуємо тісто. Даємо йому"відпочити" близько 20 хв. Ділимо на пару частин. Розкачуємо обидві. Першу викладаємо в промазану маслом форму, робимо бортики.
пиріг з форелі - фото крок 3
Наповнюємо шар начинкою з форелі. Другу половинку тіста ріжемо на тонкі смуги і викладаємо зверху начинки.
пиріг з форелі - фото крок 4
Верхівку змазати жовтком. Ставимо пиріг з форелі в духовку на півгодини. Температура - 200 градусів. Ось і готовий наш смачний домашній пиріг!

Схожі рецепти