Пиріг з форелі
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати пиріг з форелі. Для його приготування я використовувала філе цієї чудової рибки. Тісто можна готувати самостійно, а можна брати вже готове.
Я часто використовую саме покупне тісто. Однак цього разу вирішила повозитися. Все-таки домашній варіант смачніше. Нижче я розповім і покажу, як приготувати пиріг з форелі - апетитну і ситну випічку, якої місце знайдеться на будь-якому столі!
- Борошно пшеничне - 300 грам (може знадобитися трохи більше)
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 125 мілілітрів
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Філе рибне - 600 грам (форель)
- Вино біле сухе - 300 мілілітрів
- Сир сирний - 300 грам
- Крохмаль картопляний - 1 Ст. Ложка (без верху)
- Зелень - 1 пучок (кріп, петрушка)
Філе ріжемо на дрібні шматочки. Додаємо сир і порізану зелень. Перчим, солимо за смаком, досипаємо крохмаль.
З'єднуємо в глибокому посуді цукровий пісок з яйцями, маслом, содою і щіпкою солі. Вливаємо молоко, збиваємо все міксером. Просіваємо борошно, замішуємо тісто. Даємо йому "відпочити" близько 20 хв. Ділимо на пару частин. Розкачуємо обидві. Першу викладаємо в промазану маслом форму, робимо бортики.
Наповнюємо шар начинкою з форелі. Другу половинку тіста ріжемо на тонкі смуги і викладаємо зверху начинки.
Верхівку змазати жовтком. Ставимо пиріг з форелі в духовку на півгодини. Температура - 200 градусів. Ось і готовий наш смачний домашній пиріг!