Пиріг «Яблука на снігу»
(покроковий рецепт з фото)
Тема яблучних пирогів невичерпна і у мене сьогодні мої "п'ять копійок" в скарбничку рецептів яблучних пирогів. Це пісочний пиріг з романтичною назвою "яблука на снігу", дуже простий і смачний!
Якщо перепробували піч вже всі відомі яблучні пироги, але не пробували цей пиріг "яблука на снігу", то від душі раджу це зробити. Пиріг надзвичайно гарний, легкий в готуванні, з вишуканим смаком. Дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням, сім'я оцінить ваші старання.
- Яблука - 3-4 штук
- Борошно - 225 грам (приблизно)
- Цукор - 5, 5 Ст. Ложки(1, 5 ст.Ложки - в тісто, 2 ст.Ложки - для посипання яблук, 2 ст.Ложки - для заливки)
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 145 грам
- Яйце - 1 штука (використовується в заливку)
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
- Крем - 100-125 грам
- Крижана вода - 40 мілілітрів
- Лимонний сік - 3 чайних ложки(1 ç.l. - в тісто, 2 ç.l. - для яблук)
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Ром - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка (для посипання перед подачею)
Підготуйте інгредієнти.
Всипте в просіяне борошно сіль, цукор, розпушувач, змішайте.
Додайте до борошна охолоджене вершкове масло, порізане кубиком.
Перетріть масло з борошном в крихту, додайте крижану воду і 1 ç.l. Лимонного соку, замістити тісто.
Покладіть тісто в пакет і дайте йому "відпочити" 30 хвилин в холодильнику.
Очистіть яблука і наріжте їх великими часточками, збризніть лимонним соком, щоб вони не потемніли.
Додайте до яблук 2 ст.Ложки сахара.
Підготуйте заливку, змішавши сметану, 2 ст.Ложки сахара, 1 яйце, 2 ст.Ложки крохмалю, додайте пакетик ванільного цукру.
Можна додати для аромату і смаку 1 ст.Ложку рома, інгредієнт не обов'язково, але він додасть заливці вишуканий смак.
Викладіть тісто у форму, (в даному рецепті використана форма діаметром 20 см.). Змащувати форму не потрібно, так як тісто на основі масла. Зробіть високі бортики, наколи дно виделкою.
Викладіть у форму яблучні дольки.
Залийте сметаною заливкою.
Випікайте пиріг 50 хвилин при температурі 180 градусів, стежте за духовкою і готовністю пирога, в залежності від роботи вашої духовки.
Охолодіть пиріг до кімнатної температури, вийміть з форми.
Перед подачею посипте пиріг цукровою пудрою.
Пиріг вийшов просто незвичайний, з розсипчастою Пісочна тести, ніжним ванільним смаком начинки в поєднанні зі смаком яблук. Чи не пиріг, блаженство!