Рецепт Пиріг «Яблука на снігу» фото

Пиріг «Яблука на снігу»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На полуденок
Випічка, Солодке, Пироги

Тема яблучних пирогів невичерпна і у мене сьогодні мої "п'ять копійок" в скарбничку рецептів яблучних пирогів. Це пісочний пиріг з романтичною назвою "яблука на снігу", дуже простий і смачний!

Якщо перепробували піч вже всі відомі яблучні пироги, але не пробували цей пиріг "яблука на снігу", то від душі раджу це зробити. Пиріг надзвичайно гарний, легкий в готуванні, з вишуканим смаком. Дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням, сім'я оцінить ваші старання.

  • Яблука - 3-4 штук
  • Борошно - 225 грам (приблизно)
  • Цукор - 5, 5 Ст. Ложки(1, 5 ст.Ложки - в тісто, 2 ст.Ложки - для посипання яблук, 2 ст.Ложки - для заливки)
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 145 грам
  • Яйце - 1 штука (використовується в заливку)
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)
  • Крем - 100-125 грам
  • Крижана вода - 40 мілілітрів
  • Лимонний сік - 3 чайних ложки(1 ç.l. - в тісто, 2 ç.l. - для яблук)
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Ром - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
  • Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка (для посипання перед подачею)
пиріг
Підготуйте інгредієнти.
пиріг
Всипте в просіяне борошно сіль, цукор, розпушувач, змішайте.
пиріг
Додайте до борошна охолоджене вершкове масло, порізане кубиком.
пиріг
Перетріть масло з борошном в крихту, додайте крижану воду і 1 ç.l. Лимонного соку, замістити тісто.
пиріг
Покладіть тісто в пакет і дайте йому "відпочити" 30 хвилин в холодильнику.
пиріг
Очистіть яблука і наріжте їх великими часточками, збризніть лимонним соком, щоб вони не потемніли.
пиріг
Додайте до яблук 2 ст.Ложки сахара.
пиріг
Підготуйте заливку, змішавши сметану, 2 ст.Ложки сахара, 1 яйце, 2 ст.Ложки крохмалю, додайте пакетик ванільного цукру.
пиріг
Можна додати для аромату і смаку 1 ст.Ложку рома, інгредієнт не обов'язково, але він додасть заливці вишуканий смак.
пиріг
Викладіть тісто у форму, (в даному рецепті використана форма діаметром 20 см.). Змащувати форму не потрібно, так як тісто на основі масла. Зробіть високі бортики, наколи дно виделкою.
пиріг
Викладіть у форму яблучні дольки.
пиріг
Залийте сметаною заливкою.
пиріг
Випікайте пиріг 50 хвилин при температурі 180 градусів, стежте за духовкою і готовністю пирога, в залежності від роботи вашої духовки.
пиріг
Охолодіть пиріг до кімнатної температури, вийміть з форми.
пиріг
Перед подачею посипте пиріг цукровою пудрою.
пиріг
Пиріг вийшов просто незвичайний, з розсипчастою Пісочна тести, ніжним ванільним смаком начинки в поєднанні зі смаком яблук. Чи не пиріг, блаженство!

Схожі рецепти