Новорічний десерт «Олені в снігу»
(покроковий рецепт з фото)
Малюки будуть просто в захваті від такого десерту! Смачне листкове желе з маленькими мордочками оленів! Хіба не чудово? Приготувати такий десерт дуже легко, я допоможу вам, розповім.
Отже, я розповім вам, як приготувати новорічний десерт "олені в снігу"! Нічого складного немає, потрібно тільки включити свою фантазію і почати! Зробіть листкове желе двох кольорів, добре коли один шар буде молочним, він красиво буде відтіняти основний колір. Охолоджуємо дрібно. Заливайте кожний наступний шар тільки тоді, коли попередній добре застиг. Прикрасьте желе кумедними мордочками з банана, Шоколад і какао. Хай щастить!
- Желе малинове - 1 штука(1 упаковка на 400 мл води)
- Вершки 10-15% - 200 мілілітрів
- Вода гаряча - 50 мілілітрів
- Желатин швидкорозчинний - 1 Ст. Ложка (без гірки)
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Шоколад чорний - 3 штуки (шматочка, для рогів)
- Гвоздика - 8 штук (для очей)
- Кокосова стружка - 1 Ст. Ложка (імітація снігу)
- Какао (порошок) - 1 Чайна ложка (для оформлення мордочок)
- Банан - 2 штуки (для мордочек)
1. Підготуйте продукти, приступимо!
Моя упаковка желе була розрахована на 400 мл води. Поставте чайник і доведіть воду до кипіння. Крім цього потрібно ще 50 мл окропу, щоб розвести желатин.
Моя упаковка желе була розрахована на 400 мл води. Поставте чайник і доведіть воду до кипіння. Крім цього потрібно ще 50 мл окропу, щоб розвести желатин.
2. Малинове желе залийте окропом, рішення. Чистий желатин також залийте окропом, перемішайте. Влийте його в вершки, додайте цукор, перемішайте.
Це будуть дві основи желе.
Це будуть дві основи желе.
3. Візьміть підходить за обсягом тару. Мені зручно було розливати в стаканчики: два маленьких і два великих, ми з донькою вирішили, що це буде сім'я, тому діти повинні бути менше. На дно налийте пару столових ложок желе, відправте в холодильник застигати. Після повного застигання налийте шар білого желе, знову відправте в холодильник. Чергуйте шари поки не закінчиться желе. Але розрахуйте так, щоб останній шар був малиновий, інакше не буде видно снігу (кокосова стружка).
4. Поки желе остигає, потрібно зробити роги. Візьміть шматочок пергаменту, пакетик, шоколадку. Мені вистачило трьох шматочків шоколаду, навіть ще залишилося трохи. Розтопіть шоколад в мікрохвильовій печі або на батареї, в духовці. Наповніть шоколадом пакетик, zavyazhite кінець, зріжте кінчик.
5. Намалюйте шоколадом роги. Не варто малювати дуже тонкі роги, вони можуть поламатися в процесі. І занадто великі теж не робіть, важкі масивні роги будуть випадати з м'якого банана. Надішліть ріжки в морозилку або в холодильник для застигання.
6. Коли желе буде повністю готове і ріжки застигнуть, можна приступати до складання десерту. Очистіть банани, відріжте кінчики з двох сторін, це 4 мордочки. Вставте очі - гвоздика. Мордочки "ткните" в какао. Нижню частину мордочки- банана краще трохи зрізати, так голови будуть більш стійкими. Над очима тонким ножем зробіть надрізи, куди обережно вставте ріжки. Посадите мордочки на желе, зверху притрусіть снігом (кокосовою стружкою).
Десерт готовий!
Десерт готовий!
7. З наступаючим! !!