Пиріг-квітка з рікоттою і шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг-квітка у вигляді соняшника - один з хітів останніх років, в інтернеті можна побачити багато прикладів такої випічки. Ідеальний вибір для святкового столу або просто для сімейної вечері.
Такий пиріг можна спекти з різною начинкою, від солоної до солодкої. Тісто можна вибрати на свій смак: листкове, пісочне або дріжджове.
- Тісто листкове готове - 2 штуки (упаковки)
- Шпинат свіжий - 300 грам
- Rikotta - 400 грам (або сир)
- Яйце - 2 штуки
- Сир твердий - 100 грам (пармезан)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Молоко - 2 Ст. Ложки (для змазування пирога)
- Жовток яєчний - 1 штука (для змазування пирога)
- Насіння кунжуту - За смаком (або маки)
1. Шпинель чистий, вимийте і тушкуйте в половині склянки води протягом 7-8 хвилин. Додати сіль, перемішайте і дайте охолонути до кімнатної температури. Потім пробийте шпинат в блендері до однорідної маси.
2. У мисці змішайте Рікотта, 2 яйця, тертий сир, сіль, чорний перець. Шпинатну масу відіжміть від зайвої вологи, додайте в миску і добре перемішайте начинку.
3. На папері для випічки розкачайте листкове тісто в круглий пласт і перенесіть (прямо на папері) в форму для випічки. Викладіть начинку, як показано на фотографії. Для цього можна використовувати кондитерський мішок.
4. Накрийте начинку другим круглим пластом тесту і центр пирога оформите за допомогою чайної чашки. Краї листкового тіста злегка змочіть водою і скріпіть за допомогою вилки. Починаючи від краю чашки, надріжте краю пирога на 4 частини, потім кожну частину надріжте на 5 рівних частин.
5. Поверніть кожен сегмент на 45 ° так, щоб начинка виявилася нагорі, у вигляді пелюстки. Приберіть чашку, змастіть пиріг збитим яйцем з молоком, середину пирога посипте насінням кунжуту або маку.
6. Випікайте пиріг-квітка в гарячій духовці при температурі 200 градусів протягом 20-30 хвилин, до золотистого кольору. Смачного!