Рецепт Пиріг-квітка з рікоттою і шпинатом фото

Пиріг-квітка з рікоттою і шпинатом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Овочі , Молочні продукти , Сир , Листкове тісто , Шпинат
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пиріг-квітка у вигляді соняшника - один з хітів останніх років, в інтернеті можна побачити багато прикладів такої випічки. Ідеальний вибір для святкового столу або просто для сімейної вечері.

Опис приготування:

Такий пиріг можна спекти з різною начинкою, від солоної до солодкої. Тісто можна вибрати на свій смак: листкове, пісочне або дріжджове.

  • Тісто листкове готове - 2 штуки (упаковки)
  • Шпинат свіжий - 300 грам
  • Rikotta - 400 грам (або сир)
  • Яйце - 2 штуки
  • Сир твердий - 100 грам (пармезан)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Молоко - 2 Ст. Ложки (для змазування пирога)
  • Жовток яєчний - 1 штука (для змазування пирога)
  • Насіння кунжуту - За смаком (або маки)
пиріг-квітка з рікоттою і шпинатом - фото крок 1
1. Шпинель чистий, вимийте і тушкуйте в половині склянки води протягом 7-8 хвилин. Додати сіль, перемішайте і дайте охолонути до кімнатної температури. Потім пробийте шпинат в блендері до однорідної маси.
пиріг-квітка з рікоттою і шпинатом - фото крок 2
2. У мисці змішайте Рікотта, 2 яйця, тертий сир, сіль, чорний перець. Шпинатну масу відіжміть від зайвої вологи, додайте в миску і добре перемішайте начинку.
пиріг-квітка з рікоттою і шпинатом - фото крок 3
3. На папері для випічки розкачайте листкове тісто в круглий пласт і перенесіть (прямо на папері) в форму для випічки. Викладіть начинку, як показано на фотографії. Для цього можна використовувати кондитерський мішок.
пиріг-квітка з рікоттою і шпинатом - фото крок 4
4. Накрийте начинку другим круглим пластом тесту і центр пирога оформите за допомогою чайної чашки. Краї листкового тіста злегка змочіть водою і скріпіть за допомогою вилки. Починаючи від краю чашки, надріжте краю пирога на 4 частини, потім кожну частину надріжте на 5 рівних частин.
пиріг-квітка з рікоттою і шпинатом - фото крок 5
5. Поверніть кожен сегмент на 45 ° так, щоб начинка виявилася нагорі, у вигляді пелюстки. Приберіть чашку, змастіть пиріг збитим яйцем з молоком, середину пирога посипте насінням кунжуту або маку.
пиріг-квітка з рікоттою і шпинатом - фото крок 6
6. Випікайте пиріг-квітка в гарячій духовці при температурі 200 градусів протягом 20-30 хвилин, до золотистого кольору. Смачного!

Схожі рецепти