Рецепт Великодній пиріг зі шпинатом і рікоттою фото

Великодній пиріг зі шпинатом і рікоттою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Молочні продукти , Сир , Листкове тісто , Шпинат
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Пироги , Страви з начинкою
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей пиріг ідеальний для Пасхи, але його можна готувати і всю весну, він дуже смачний. Підходить для пікніка, для сніданку і ще це хороша закуска для «шведського столу».

Опис приготування:

Готувати цей пиріг легко і просто. Використовувати можна як свіжий шпинат, так і заморожений. Начинку можна приготувати заздалегідь, а спекти пиріг - на наступний день. Зручно, Чи не справедливість?

  • Тісто листкове готове - 2 штуки (упаковки)
  • Шпинат - 500 грам
  • Rikotta - 200 грам (або сир)
  • Пармезан тертий - 50 грам
  • Яйце - 6 штук
  • Шинка - 100 грам (опціонально)
  • Часник - 2 зубчики
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
великодній пиріг зі шпинатом і рікоттою - фото крок 1
1. Розігрійте духовку до 140 градусів. Шпинель чистий, промийте, пробланшуйте в киплячій воді, обсушити і наріжте на шматочки. Потім обсмажте шпинат на сковороді в гарячому маслі, разом з подрібненим часником, сіль і poperčite. Змішайте готовий шпинат з тертим пармезаном і рікоттою. Начинка для пирога готова.
великодній пиріг зі шпинатом і рікоттою - фото крок 2
2. Листкове тісто розкачати в пласт і покладіть у форму для випічки. Наколи тісто виделкою і, якщо використовуєте шинку, то покладіть її на тісто. Тепер викладіть половину начинки зі шпинату, зробіть в ній поглиблення для яєць. Вбийте яйця так, щоб жовтки залишилися цілими.
великодній пиріг зі шпинатом і рікоттою - фото крок 3
3. Зверху викладіть залишилася начинку зі шпинату.
великодній пиріг зі шпинатом і рікоттою - фото крок 4
4. Накрийте пиріг другим шаром листкового тіста і закріпіть краю. Гострим ножем нанесіть узор, протикаючи верхній шар тіста: так буде виходити пар при випічці. Змастіть пиріг молоком або збитим яйцем.
великодній пиріг зі шпинатом і рікоттою - фото крок 5
5. Випікайте пиріг до готовності в духовці, попередньо розігрітій до температури 140 градусів. По бажанню, прикрасьте гарячий пиріг маком.
великодній пиріг зі шпинатом і рікоттою - фото крок 6
6. Подайте великодній пиріг зі шпинатом і рікоттою теплим або холодним. Смачного!

Схожі рецепти