Великодній пиріг зі шпинатом і рікоттою
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг ідеальний для Пасхи, але його можна готувати і всю весну, він дуже смачний. Підходить для пікніка, для сніданку і ще це хороша закуска для «шведського столу».
Готувати цей пиріг легко і просто. Використовувати можна як свіжий шпинат, так і заморожений. Начинку можна приготувати заздалегідь, а спекти пиріг - на наступний день. Зручно, Чи не справедливість?
- Тісто листкове готове - 2 штуки (упаковки)
- Шпинат - 500 грам
- Rikotta - 200 грам (або сир)
- Пармезан тертий - 50 грам
- Яйце - 6 штук
- Шинка - 100 грам (опціонально)
- Часник - 2 зубчики
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Розігрійте духовку до 140 градусів. Шпинель чистий, промийте, пробланшуйте в киплячій воді, обсушити і наріжте на шматочки. Потім обсмажте шпинат на сковороді в гарячому маслі, разом з подрібненим часником, сіль і poperčite. Змішайте готовий шпинат з тертим пармезаном і рікоттою. Начинка для пирога готова.
2. Листкове тісто розкачати в пласт і покладіть у форму для випічки. Наколи тісто виделкою і, якщо використовуєте шинку, то покладіть її на тісто. Тепер викладіть половину начинки зі шпинату, зробіть в ній поглиблення для яєць. Вбийте яйця так, щоб жовтки залишилися цілими.
3. Зверху викладіть залишилася начинку зі шпинату.
4. Накрийте пиріг другим шаром листкового тіста і закріпіть краю. Гострим ножем нанесіть узор, протикаючи верхній шар тіста: так буде виходити пар при випічці. Змастіть пиріг молоком або збитим яйцем.
5. Випікайте пиріг до готовності в духовці, попередньо розігрітій до температури 140 градусів. По бажанню, прикрасьте гарячий пиріг маком.
6. Подайте великодній пиріг зі шпинатом і рікоттою теплим або холодним. Смачного!