Рецепт Італійський пиріг з рікоттою фото

Італійський пиріг з рікоттою
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Рікотта
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
Для дітей, Десерт
Випічка, Пироги

Рецепт приготування італійського пирога з рікоттою дуже простий, a результат просто чудовий! Ніжна сирна начинка і хрустке тісто - від такого десерту мало хто відязикаться!

Для приготування італійського пирога з рікоттою я беру готову форму з тіста (продаються як з пісочного, так і з листкового). Можете самостійно приготувати, нічого складного в цьому немає. Таке блюдо в Італії популярний на Великдень, існує багато варіантів цього пирога: солодкий або навпаки солоний. Також мені знадобилася одна упаковка рікотти, цедра апельсина і апельсиновий лікер (або сік, але це необов'язково).

  • Тісто - 500 грам
  • Шоколадна крихта - 80 грам
  • Rikotta - 250 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Яйця - 4 штуки
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Цедра апельсина - 1 штука
італійський пиріг з рікоттою - фото крок 1
Змішайте і збийте рикотту, борошно, цукор, цедру апельсина і лікер.
італійський пиріг з рікоттою - фото крок 2
В іншій мисці збийте яйця до густої піни.
італійський пиріг з рікоттою - фото крок 3
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Змішуємо дві маси, сирну і яєчну. Виливаємо в форму з тіста. Зверху посипаємо шоколадною крихтою.
італійський пиріг з рікоттою - фото крок 4
Випікаємо хвилин 45-50 до готовності (можна перевірити за допомогою зубочистки). Потім дайте пирога охолонути. Перед подачею посипте цукровою пудрою.
італійський пиріг з рікоттою - фото крок 5
Ось такий чудовий італійський пиріг з рікоттою вийшов. Приємного чаювання!

Схожі рецепти