Італійський пиріг з рікоттою
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування італійського пирога з рікоттою дуже простий, a результат просто чудовий! Ніжна сирна начинка і хрустке тісто - від такого десерту мало хто відязикаться!
Для приготування італійського пирога з рікоттою я беру готову форму з тіста (продаються як з пісочного, так і з листкового). Можете самостійно приготувати, нічого складного в цьому немає. Таке блюдо в Італії популярний на Великдень, існує багато варіантів цього пирога: солодкий або навпаки солоний. Також мені знадобилася одна упаковка рікотти, цедра апельсина і апельсиновий лікер (або сік, але це необов'язково).
- Тісто - 500 грам
- Шоколадна крихта - 80 грам
- Rikotta - 250 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Яйця - 4 штуки
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Цедра апельсина - 1 штука
Змішайте і збийте рикотту, борошно, цукор, цедру апельсина і лікер.
В іншій мисці збийте яйця до густої піни.
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Змішуємо дві маси, сирну і яєчну. Виливаємо в форму з тіста. Зверху посипаємо шоколадною крихтою.
Випікаємо хвилин 45-50 до готовності (можна перевірити за допомогою зубочистки). Потім дайте пирога охолонути. Перед подачею посипте цукровою пудрою.
Ось такий чудовий італійський пиріг з рікоттою вийшов. Приємного чаювання!