Кукурудзяний пиріг з яблуками і рікоттою
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам ще один рецепт смачної сирної випічки. Яскравий, сонячний, повітряний пиріг з додаванням рікотти і кукурудзяної муки. Завдяки кукурудзяного борошна пиріг виходить яскраво-жовтого кольору.
Тісто з додаванням рікотти виходить повітряним, пишним, ніжним. А завдяки кукурудзяного борошна пиріг набуває яскравий колір і незвичайний аромат. Я розповім вам, як приготувати кукурудзяний пиріг з яблуками і рікоттою.
- Борошно пшеничне - 200 грам
- Заголовок Бондюель - 150 грам
- Цукор - 130 грам
- Яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 110 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Rikotta - 125 грам
- Яблуко - 2-3 штук (кисло-солодке)
Підготуйте необхідні продукти. Борошно пшеничне просійте, з'єднайте з кукурудзяної.
Вершкове масло розтопіть в гарячому молоці, остудіть.
Жовтки відокремте від білків. Жовтки, цукор збийте в пінну масу.
Додайте рикотту, збийте.
Додайте рикотту, збийте.
Всипте борошняну суміш, перемішайте. Влейте молоко, перемішайте.
Білки збийте в стійку піну, акуратно за допомогою лопатки введіть в тісто.
Роз'ємну форму для випічки вистелити пергаментом, змастіть маслом. Вилийте тісто у форму (діаметр - 22 см), зверху викладіть тонкі скибочки яблук. Поставте запікатися в розігріту до 180 ° C духовку на 40-50 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою. Проткніть зубочисткою пиріг в середині, вона повинна вийти сухою.
Остудіть пиріг у формі, потім повністю на решітці. Смачного!