Рецепт Кукурудзяний пиріг з яблуками і рікоттою фото

Кукурудзяний пиріг з яблуками і рікоттою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Бісквітне тісто, Рікотта
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Пироги

Пропоную вам ще один рецепт смачної сирної випічки. Яскравий, сонячний, повітряний пиріг з додаванням рікотти і кукурудзяної муки. Завдяки кукурудзяного борошна пиріг виходить яскраво-жовтого кольору.

Тісто з додаванням рікотти виходить повітряним, пишним, ніжним. А завдяки кукурудзяного борошна пиріг набуває яскравий колір і незвичайний аромат. Я розповім вам, як приготувати кукурудзяний пиріг з яблуками і рікоттою.


  • Борошно пшеничне - 200 грам
  • Заголовок Бондюель - 150 грам
  • Цукор - 130 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Вершкове масло - 110 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Rikotta - 125 грам
  • Яблуко - 2-3 штук (кисло-солодке)
кукурудзяний пиріг з яблуками і рікоттою - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Борошно пшеничне просійте, з'єднайте з кукурудзяної.
кукурудзяний пиріг з яблуками і рікоттою - фото крок 2
Вершкове масло розтопіть в гарячому молоці, остудіть.
кукурудзяний пиріг з яблуками і рікоттою - фото крок 3
Жовтки відокремте від білків. Жовтки, цукор збийте в пінну масу.
Додайте рикотту, збийте.
кукурудзяний пиріг з яблуками і рікоттою - фото крок 4
Всипте борошняну суміш, перемішайте. Влейте молоко, перемішайте.
кукурудзяний пиріг з яблуками і рікоттою - фото крок 5
Білки збийте в стійку піну, акуратно за допомогою лопатки введіть в тісто.
кукурудзяний пиріг з яблуками і рікоттою - фото крок 6
Роз'ємну форму для випічки вистелити пергаментом, змастіть маслом. Вилийте тісто у форму (діаметр - 22 см), зверху викладіть тонкі скибочки яблук. Поставте запікатися в розігріту до 180 ° C духовку на 40-50 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою. Проткніть зубочисткою пиріг в середині, вона повинна вийти сухою.
кукурудзяний пиріг з яблуками і рікоттою - фото крок 7
Остудіть пиріг у формі, потім повністю на решітці. Смачного!

Схожі рецепти