Рецепт Грінки з рікоттою і яблуками фото

Грінки з рікоттою і яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Фрукти , Сир , Яблука
Пісні страви
На полуденок , На швидку руку , На сніданок
Грінки
Кількість порцій: 6
Час приготування: 25 хв.

Солодкі грінки до сніданку або з чашкою кави під час зустрічі з друзями. Можна використовувати білий хліб, з висівками або житнього. Знаєте про рецепт, як приготувати грінки з рікоттою і яблуками?

Опис приготування:

Частенько після прийому гостей залишається багато вже нарізаних скибочок хліба. Викидати їх шкода, але хліб уже трохи обвітрилася. Пропоную відмінний спосіб використання такого хліба - це зробити грінки. До яблук можна додати солодку гарбуз, а також груші, горішки. Подавайте грінки теплими або вже остиглими.

  • Хліб - 6 штук
  • Rikotta - 200 грам
  • Яблука - 1-2 штук
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Цукор коричневий - 2 Ст. Ложки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Обкладинка - 2 чайних ложки
грінки з рікоттою і яблуками - фото крок 1
1. Яблука вимийте, розріжте навпіл і видаліть насіння, хвостики. Наріжте яблука невеликими кубиками. Розтопіть в сковороді вершкове масло, викладіть яблука, обсмажуйте їх пару хвилин.
грінки з рікоттою і яблуками - фото крок 2
2. Додайте цукор, 1 чайну ложку кориці, ванільний екстракт. Обсмажуйте ще 3-5 хвилин, щоб яблучка стали м'які.
грінки з рікоттою і яблуками - фото крок 3
3. Викладіть скибочки хліба на деко. Розігрійте духовку до 180 градусів.
грінки з рікоттою і яблуками - фото крок 4
4. У мисці змішайте Рікотта, 1 ложку кориці, 1 ложку меду.
грінки з рікоттою і яблуками - фото крок 5
5. Додайте до сиру половину обсмажених яблук і перемішайте, розподіліть суміш поверх скибочок хліба.
грінки з рікоттою і яблуками - фото крок 6
6. Додайте зверху залишилися яблучка і відправте лист в розігріту духовку, випікайте близько 10 хвилин.
грінки з рікоттою і яблуками - фото крок 7
7. Дістаньте деко з духовки і відразу полийте грінки залишилися медом, смачного.

Схожі рецепти