Грінки з рікоттою і яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Солодкі грінки до сніданку або з чашкою кави під час зустрічі з друзями. Можна використовувати білий хліб, з висівками або житнього. Знаєте про рецепт, як приготувати грінки з рікоттою і яблуками?
Частенько після прийому гостей залишається багато вже нарізаних скибочок хліба. Викидати їх шкода, але хліб уже трохи обвітрилася. Пропоную відмінний спосіб використання такого хліба - це зробити грінки. До яблук можна додати солодку гарбуз, а також груші, горішки. Подавайте грінки теплими або вже остиглими.
- Хліб - 6 штук
- Rikotta - 200 грам
- Яблука - 1-2 штук
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Цукор коричневий - 2 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 2 чайних ложки
1. Яблука вимийте, розріжте навпіл і видаліть насіння, хвостики. Наріжте яблука невеликими кубиками. Розтопіть в сковороді вершкове масло, викладіть яблука, обсмажуйте їх пару хвилин.
2. Додайте цукор, 1 чайну ложку кориці, ванільний екстракт. Обсмажуйте ще 3-5 хвилин, щоб яблучка стали м'які.
3. Викладіть скибочки хліба на деко. Розігрійте духовку до 180 градусів.
4. У мисці змішайте Рікотта, 1 ложку кориці, 1 ложку меду.
5. Додайте до сиру половину обсмажених яблук і перемішайте, розподіліть суміш поверх скибочок хліба.
6. Додайте зверху залишилися яблучка і відправте лист в розігріту духовку, випікайте близько 10 хвилин.
7. Дістаньте деко з духовки і відразу полийте грінки залишилися медом, смачного.