Рецепт Пиріг з грушами і рікоттою фото

Пиріг з грушами і рікоттою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто, Фрукти, Груша
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Пироги

Пропоную приготувати дуже смачний, м'який і ароматний пиріг з грушами і рікоттою. Особливий аромат йому надають ром, кориця і стиглі груші - прекрасне поєднання продуктів. Дивимося, як приготувати!

Пиріг виходить дуже м'яким за рахунок додавання рікотти. Можна купити готову рикотту, втім, її добре замінює в випічці свіжий домашній сир. Не полінуйтеся, приготуйте самі будинки і сир, і цей чудовий пиріг, який буде дуже хороший на сніданок, до чаю або кави.

  • Борошно пшеничне - 150 грам
  • Rikotta - 250 грам (або сир)
  • Цукор - 150 грам
  • Олія соняшникова - 1/2 склянки
  • Яйце - 2 штуки
  • Крохмаль кукурудзяний - 50 грам
  • Груші - 300 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Ром - 3 Ст. Ложки
  • Посипання цукрова - За смаком (або великий цукор, для прикраси)
пиріг з грушами і рікоттою - фото крок 1
1. Груші вимийте, очистіть від шкірки і серцевини і наріжте на невеликі шматочки.
пиріг з грушами і рікоттою - фото крок 2
2. Додайте в груші мелену корицю і ром, перемішайте.
пиріг з грушами і рікоттою - фото крок 3
3. У другу миску покладіть яйця з цукром.
пиріг з грушами і рікоттою - фото крок 4
4. Збийте яйця і цукор, поки суміш не стане легкою і пухнастою.
пиріг з грушами і рікоттою - фото крок 5
5. Додайте соняшникову олію, сир, груші і кукурудзяний крохмаль. Добре перемішайте.
пиріг з грушами і рікоттою - фото крок 6
6. Додайте просіяне борошно і розпушувач.
пиріг з грушами і рікоттою - фото крок 7
7. Перемішайте, щоб вийшло тісто негусто.
пиріг з грушами і рікоттою - фото крок 8
8. Форму для випічки змастіть маслом, присипте борошном, надлишки борошна струсіть. У підготовлену форму перекладіть тісто і посипте цукровою посипкою.
пиріг з грушами і рікоттою - фото крок 9
9. Випікайте пиріг при температурі 180 градусів близько 40 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти