Пиріг з грушами і рікоттою
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати дуже смачний, м'який і ароматний пиріг з грушами і рікоттою. Особливий аромат йому надають ром, кориця і стиглі груші - прекрасне поєднання продуктів. Дивимося, як приготувати!
Пиріг виходить дуже м'яким за рахунок додавання рікотти. Можна купити готову рикотту, втім, її добре замінює в випічці свіжий домашній сир. Не полінуйтеся, приготуйте самі будинки і сир, і цей чудовий пиріг, який буде дуже хороший на сніданок, до чаю або кави.
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Rikotta - 250 грам (або сир)
- Цукор - 150 грам
- Олія соняшникова - 1/2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Крохмаль кукурудзяний - 50 грам
- Груші - 300 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Ром - 3 Ст. Ложки
- Посипання цукрова - За смаком (або великий цукор, для прикраси)
1. Груші вимийте, очистіть від шкірки і серцевини і наріжте на невеликі шматочки.
2. Додайте в груші мелену корицю і ром, перемішайте.
3. У другу миску покладіть яйця з цукром.
4. Збийте яйця і цукор, поки суміш не стане легкою і пухнастою.
5. Додайте соняшникову олію, сир, груші і кукурудзяний крохмаль. Добре перемішайте.
6. Додайте просіяне борошно і розпушувач.
7. Перемішайте, щоб вийшло тісто негусто.
8. Форму для випічки змастіть маслом, присипте борошном, надлишки борошна струсіть. У підготовлену форму перекладіть тісто і посипте цукровою посипкою.
9. Випікайте пиріг при температурі 180 градусів близько 40 хвилин. Смачного!