Пиріг — квітка з маком
(покроковий рецепт з фото)
Домашня випічка з маком завжди поза конкуренцією. Повітряне, ніжне тісто, а незвичайний аромат такого пирога нікого не залишить байдужим.
Ароматний, пишний, повітряний пиріг-квітка з маком! Така випічка прикрасить будь-який святковий стіл і порадує ваших близьких і гостей. Подавайте до чаю, кава, какао. У покроковому описі ви побачите детально, як спекти такий пиріг.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі пресовані свіжі - 20 грам
- Цукор - 6 Ст. Ложок(4 ст. L. В тісто, 2 ст. L. В начинку)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне - 400-450 грам
- Мак - 100 грам
- Куряче яйце - 1 штука
Молоко підігрійте до температури 35-36 градусів. Додайте дріжджі і столову ложку цукру, перемішайте. Дайте цієї суміші постояти 10-15 хвилин, поки вона не спіниться.
Вершкове масло розтопіть, трохи охолодіть і додайте в молоко з дріжджами. Всипте сіль і ще 3 столові ложки цукру.
Поступово додайте просіяне борошно.
Замісити еластичне, м'яке тісто, НЕ липнуче до рук. Тісто дуже зручне в роботі.
Поставте тісто в тепле місце на 50-60 хвилин, попередньо накривши його рушником або харчовою плівкою. Коли воно значно збільшиться в об'ємі, можна приступати до роботи.
Але поки тісто підходить зробіть начинку. Мак викладіть в сотейник, залийте водою і проваріть 10 хвилин. Після воду злийте, додайте цукор і розітріть ступкою. Для цієї мети можна використовувати кавомолку, блендер або м'ясорубку.
Тісто розкачати в прямокутний пласт.
Рівномірно розподіліть по ньому макову начинку.
Після Сверре ruletom.
Розріжте рулет на трикутники.
Викладіть трикутники тесту в круглу форму для випічки.
Дайте пирогу постояти в кімнаті 25-30 хвилин. За цей час пиріг підійде і збільшиться в об'ємі. Змастіть його яйцем і відправте в духовку.
Випікайте пиріг 35-40 хвилин при температурі 175-180 градусів.
Готовий пиріг дістаньте з форми і відразу накрийте рушником. Остудіть перекладіть його в каструлю з кришкою. Так він збереже свіжість 2-3 дня.