Рецепт Великодній квітка фото

Великодній квітка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Здобне дрожевое тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Пасха
Випічка, Пироги

Крім традиційних пасок на Великдень можна спекти пиріг "великодній квітка" . Це чудова, ароматна, красива і дуже смачна випічка.

Великодній квітка готується з дріжджового, здобного тіста. Весь процес приготування показаний в описі з фото. Готовий пиріг прикрасьте на свій смак. У мене це яєчний білок збитий з цукровою пудрою і цукати. Пиріг виходить яскравим і красивим. Випічка цілком гідна святкового столу.

  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Дріжджі свіжі - 20 грам
  • Цукор - 4-5 Ст. Ложок
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Ванільний цукор - 5 грам
  • Вершкове масло - 70 грам(50 грам в тісто, 20 грам в начинку)
  • Борошно пшеничне - 350-400 грам
  • Ізюм - 100 грам
  • Цукати - 100 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
великодній квітка - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
великодній квітка - фото крок 2
У глибоку миску або чашу планетарного міксера налийте тепле молоко. Додайте дріжджі і цукор, перемішайте.
великодній квітка - фото крок 3
Розтопити вершкове масло і трохи остудіть. Додайте в миску. Викладіть одне яйце, сіль і ванільний цукор.
великодній квітка - фото крок 4
Додайте просіяне борошно.
великодній квітка - фото крок 5
Замісити м'яке, еластичне тісто, НЕ липнуче до рук.
великодній квітка - фото крок 6
Накрийте миску з тістом рушником або харчовою плівкою. Поставте в тепле місце. Через годину-півтори воно збільшиться в об'ємі.
великодній квітка - фото крок 7
Розкачайте тісто в прямокутний пласт товщиною 4-5 мм.
великодній квітка - фото крок 8
Змастіть пласт тесту м'яким вершковим маслом. Посипте родзинками і цукатами. Ізюм попередньо добре промийте і підсушіть.
великодній квітка - фото крок 9
Сверре тісто ruletom.
великодній квітка - фото крок 10
Викладіть у форму для випікання. В середину поставте стакан, щоб пиріг мав форму квітки.
великодній квітка - фото крок 11
За допомогою ножиць, зробіть збоку пирога надрізи.
великодній квітка - фото крок 12
Поставте пиріг в тепле місце на 30-35 хвилин для вистоювання. Через цей час він трохи підійде. Змастіть пиріг яйцем.
великодній квітка - фото крок 13
Випікайте пиріг у духовці, заздалегідь розігрітій до 175-180 градусів 30-35 хвилин.
великодній квітка - фото крок 14
Готовий пиріг дістаньте з духовки і відразу накрийте рушником. Коли він охолоне можна подавати до столу.

Схожі рецепти