Великодній квітка
(покроковий рецепт з фото)
Крім традиційних пасок на Великдень можна спекти пиріг "великодній квітка" . Це чудова, ароматна, красива і дуже смачна випічка.
Великодній квітка готується з дріжджового, здобного тіста. Весь процес приготування показаний в описі з фото. Готовий пиріг прикрасьте на свій смак. У мене це яєчний білок збитий з цукровою пудрою і цукати. Пиріг виходить яскравим і красивим. Випічка цілком гідна святкового столу.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 5 грам
- Вершкове масло - 70 грам(50 грам в тісто, 20 грам в начинку)
- Борошно пшеничне - 350-400 грам
- Ізюм - 100 грам
- Цукати - 100 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У глибоку миску або чашу планетарного міксера налийте тепле молоко. Додайте дріжджі і цукор, перемішайте.
Розтопити вершкове масло і трохи остудіть. Додайте в миску. Викладіть одне яйце, сіль і ванільний цукор.
Додайте просіяне борошно.
Замісити м'яке, еластичне тісто, НЕ липнуче до рук.
Накрийте миску з тістом рушником або харчовою плівкою. Поставте в тепле місце. Через годину-півтори воно збільшиться в об'ємі.
Розкачайте тісто в прямокутний пласт товщиною 4-5 мм.
Змастіть пласт тесту м'яким вершковим маслом. Посипте родзинками і цукатами. Ізюм попередньо добре промийте і підсушіть.
Сверре тісто ruletom.
Викладіть у форму для випікання. В середину поставте стакан, щоб пиріг мав форму квітки.
За допомогою ножиць, зробіть збоку пирога надрізи.
Поставте пиріг в тепле місце на 30-35 хвилин для вистоювання. Через цей час він трохи підійде. Змастіть пиріг яйцем.
Випікайте пиріг у духовці, заздалегідь розігрітій до 175-180 градусів 30-35 хвилин.
Готовий пиріг дістаньте з духовки і відразу накрийте рушником. Коли він охолоне можна подавати до столу.