Пиріг із замороженою журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт пирога з замороженої журавлиною придумала моя тітка. У нашій родині цей пиріг є традиційним, ми постійно печемо його на всі сімейні свята.
Цей пиріг я найбільше люблю готувати взимку, так як журавлина у мене асоціюється іммено з цим часом року. Хоча насправді, пиріг завжди хороший, особливо з чашкою міцної кави або кухлем теплого молока! Процес приготування не трудомісткий, тому готувати такий пиріг одне задоволення. Отже, ділюся процесом приготування!
- Вершкове масло - 100 грам (або маргарин.)
- Цукор - 0, 5 склянки
- Коричневий цукор - 50 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Вівсяні пластівці - 1 Склянка
- Пекарський порошок - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2 щіпки
- Арахіс - 50 грам
- Журавлина - 300 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Ванілін - 1 Чайна ложка
1
По перше, необхідно включити духовку розігріватися на 250 градусів.
2
Змішайте у великій чашці вершкове масло, коричневий і білий цукор.
3
В окремій чашці змішайте сухі інгредієнти - борошно, вівсяні пластівці, пекарський порошок і сіль.
4
Поступово додавайте в суміш масла і цукру масу сухих інгредієнтів.
5
Подрібніть арахіс.
6
Додайте арахіс в загальну масу, замішуйте. Має вийти тісто з великими грудками.
7
Викладіть тісто у форму для випікання. Його необхідно вирівняти зверху, все-таки тісто буде служити коржем.
8
Поставте тісто випікатися в духовку на 15 хвилин.
9
Поки тісто випікається, будемо варити журавлинний сироп. У каструлю налийте води (1 склянка) і висипте всю журавлину.
10
Постійно помішуйте журавлину. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть ще 15 хвилин.
11
Дістаньте тісто. Акуратно розріжте його поперек на два коржі.
12
На нижній викладіть журавлину.
13
Верхній корж пам'ятайте на крихти і посипте ними журавлину.
14
Поверніть в духовку і випікайте ще 15 хвилин.
15
Після пиріг трохи остудіть. Гарячим його краще не подавати, журавлина може обпалити язик.
16
Дуже здорово подавати пиріг з морозивом або збитими вершками. Приємного чаювання!