Рецепт Пиріг із замороженою чорницею фото

Пиріг із замороженою чорницею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Бісквітне тісто , Чорниця
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 55 хв.

Пропоную смачний і простий у приготуванні домашній пиріг, родзинкою якого є чорниця. Рецепт, як приготувати пиріг з замороженої чорницею, хороший тим, що його можна готувати цілий рік.

Опис приготування:

Рецепт пирога до неподобства простий. Завдяки використанню заморожених ягід такий пиріг стає позасезонним. Також можна використовувати не тільки заморожені ягоди, але і свіжі. Крім того, замість чорниці підійде і смородина, тільки тоді потрібно класти більше цукру. Саме завдяки чорниці пиріг буде не тільки смачним, але і ароматним, з приємним ягідним присмаком.

  • Чорниця заморожена - 2 склянки
  • Яйце - 4 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Розпушувач - 1, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
пиріг із замороженою чорницею - фото крок 1
1. У миску вбиваю всі яйця, додаю склянку цукру і збиваю віночком або міксером до утворення білої піни.
пиріг із замороженою чорницею - фото крок 2
2. Борошно просівають і змішую з розпушувачем і дрібкою сіллю. Порційно ввожу борошно, весь час перемішую, доводжу тісто до однорідної консистенції без грудочок.
пиріг із замороженою чорницею - фото крок 3
3. Форму для випікання змащую маслом, але можна також застелити її пергаментом, вливаю отриману масу.
пиріг із замороженою чорницею - фото крок 4
4. Заморожену чорницю використовую відразу, без розморожування. Викладаю її в форму з тестом, розподіляю і занурюю всередину.
пиріг із замороженою чорницею - фото крок 5
5. Випікаю в розігрітому до 200 градусів духовці 40 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Схожі рецепти