Пиріг із замороженою чорницею
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную смачний і простий у приготуванні домашній пиріг, родзинкою якого є чорниця. Рецепт, як приготувати пиріг з замороженої чорницею, хороший тим, що його можна готувати цілий рік.
Рецепт пирога до неподобства простий. Завдяки використанню заморожених ягід такий пиріг стає позасезонним. Також можна використовувати не тільки заморожені ягоди, але і свіжі. Крім того, замість чорниці підійде і смородина, тільки тоді потрібно класти більше цукру. Саме завдяки чорниці пиріг буде не тільки смачним, але і ароматним, з приємним ягідним присмаком.
- Чорниця заморожена - 2 склянки
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
1. У миску вбиваю всі яйця, додаю склянку цукру і збиваю віночком або міксером до утворення білої піни.
2. Борошно просівають і змішую з розпушувачем і дрібкою сіллю. Порційно ввожу борошно, весь час перемішую, доводжу тісто до однорідної консистенції без грудочок.
3. Форму для випікання змащую маслом, але можна також застелити її пергаментом, вливаю отриману масу.
4. Заморожену чорницю використовую відразу, без розморожування. Викладаю її в форму з тестом, розподіляю і занурюю всередину.
5. Випікаю в розігрітому до 200 градусів духовці 40 хвилин до утворення золотистої скоринки.