Пиріг із замороженою полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг готується з дріжджового тіста. В якості начинки я використовую заморожену полуницю. Такий пиріг ідеально підійде до ранкової кави або вечірнього кухлю чаю в затишній домашній атмосфері.
Розповім, як зробити пиріг із замороженою полуницею в домашніх умовах. Спершу потрібно приготувати дріжджове тісто, дати йому підійти і як слід замісити. Сформувати пиріг, додавши полуничну начинку з цукром. Готовий пиріг подається до столу остиглим. Дуже смачно з молоком, кавою або чаєм!
- Борошно - 300 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Дріжджі - 30 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Полуниця заморожена - 200 грам
Розведіть дріжджі в теплому молоці.
Збийте яйце 1 ст.Л. Цукру.
Змішуємо дріжджі з яйцями, половиною борошна, сіллю. Замішуємо тісто і даємо йому підійти 15 хвилин. Потім додаємо борошно, що залишилося і повторюємо заміс. Ми залишаємо на 30 хвилин в теплому місці.
Змащуємо рослинним маслом форму для випічки. Викладаємо в його більшу частину тесту, робимо бортики. Зверху викладаємо полуницю (порізану), присипаємо її цукром.
З тесту робимо смужки тесту, накриваємо пиріг. Випікаємо в духовці 40 хвилин, температура 200 градусів.
Смачного!