Салат із замороженою квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Зелена квасоля з'являється навесні на ринку однією з перших, але її сезон швидко закінчується. У таких випадках вручає квасоля заморожена. Буде пікантно!
Варити заморожену квасолю потрібно в каструлі з киплячою підсоленою водою протягом 10-ти хвилин максимум. Розмішувати і виймати квасолю краще дерев'яною ложкою, яка помне і не поламає ніжні стручки квасолі. Готувати заморожену зелену квасолю швидко і легко, а дієтологи радять готувати такі страви двічі на тиждень.
- Квасоля заморожена - 100 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Бекон - 100 грам
- Оливки - 50 грам
- Салат - 1 пучок
- Базилік - 1 пучок
- Петрушка - 1 пучок
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Білий винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Гірчиця дижонская - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
1
Заморожену зелену квасолю опустіть в киплячу підсолену воду і варіть близько 5-ти хвилин. Потім викладіть квасоля в миску з холодною водою з льодом на 2 хвилини. Перекладіть квасоля в друшляк і відставте.
2
Бекон наріжте тонкими смужками і обсмажте в оливковій олії до хрусткої скоринки. Викладіть смужки бекону на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру.
3
Сир наріжте кубиками. Зелень петрушки подрібніть. Листя салату і базиліка порвіть руками. Оливки розрізати навпіл.
4
Зробіть заправку з гірчиці, оцту, оливкового масла, зубчики часнику, солі і чорного перцю. Перемішайте до однорідної консистенції.
5
У глибокій мисці з'єднайте всі інгредієнти салату, залийте заправкою і перемішайте.