Рецепт Пиріг «Бриль-Саварен» фото

Пиріг «Бриль-Саварен»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Тісто, Борошно
На святковий стіл
Випічка, Пироги

Французький пиріг стане прекрасним доповненням до будь-якого святкового заходу. Легкий, ніжний і повітряний, він просочується роязикам соусом і подається зі свіжими ягодами і кремом.

До вашої уваги - класичний рецепт приготування пирога "бриль-Саварен" . Перед подачею на стіл пиріг необхідно просочити роязикам сиропом. Прикраса пирога - справа суто індивідуальна, я свій прикрасив свіжою полуницею. Можна додавати крем або варення. Хай щастить!

  • Борошно - 500 грам
  • Вершкове масло - 250 грам
  • Яйця - 6 штук
  • Цукор - 60 грам(+ 100 грам для сиропу)
  • Молоко - 100 мілілітрів (тепле)
  • Дріжджі свіжі - 30 грам
  • Сіль - 16 грам
  • Ром - 200 мілілітрів
  • Вода - 1/2 L
пиріг
Просіваємо борошно в миску. Робимо по центру поглиблення і вливаємо тепле молоко з розведеними в ньому дріжджами, також додаємо збиті яйця.
пиріг
Замішуємо тісто. Воно не повинно липнути у руках.
пиріг
Накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплому місці на 1 час. Обсяг збільшиться в два рази. Потім введіть в тісто розм'якшене вершкове масло, сіль і цукор.
пиріг
Ще раз вимішуємо тісто і ставимо в тепле місце на 1 час.
пиріг
Кладемо тісто в форму змащену маслом. Випікаємо в духовці 50 хвилин, температура 180 градусів.
пиріг
Змішайте воду з цукром і ромом, доведіть майже до кипіння. Роязикай сироп готовий! Поливаємо їм наш пиріг. Зверху прикрашаємо полуницею, крем за бажанням. Смачного!

Схожі рецепти