Пиріг «Бриль-Саварен»
(покроковий рецепт з фото)
Французький пиріг стане прекрасним доповненням до будь-якого святкового заходу. Легкий, ніжний і повітряний, він просочується роязикам соусом і подається зі свіжими ягодами і кремом.
До вашої уваги - класичний рецепт приготування пирога "бриль-Саварен" . Перед подачею на стіл пиріг необхідно просочити роязикам сиропом. Прикраса пирога - справа суто індивідуальна, я свій прикрасив свіжою полуницею. Можна додавати крем або варення. Хай щастить!
- Борошно - 500 грам
- Вершкове масло - 250 грам
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 60 грам(+ 100 грам для сиропу)
- Молоко - 100 мілілітрів (тепле)
- Дріжджі свіжі - 30 грам
- Сіль - 16 грам
- Ром - 200 мілілітрів
- Вода - 1/2 L
Просіваємо борошно в миску. Робимо по центру поглиблення і вливаємо тепле молоко з розведеними в ньому дріжджами, також додаємо збиті яйця.
Замішуємо тісто. Воно не повинно липнути у руках.
Накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплому місці на 1 час. Обсяг збільшиться в два рази. Потім введіть в тісто розм'якшене вершкове масло, сіль і цукор.
Ще раз вимішуємо тісто і ставимо в тепле місце на 1 час.
Кладемо тісто в форму змащену маслом. Випікаємо в духовці 50 хвилин, температура 180 градусів.
Змішайте воду з цукром і ромом, доведіть майже до кипіння. Роязикай сироп готовий! Поливаємо їм наш пиріг. Зверху прикрашаємо полуницею, крем за бажанням. Смачного!