Лимонно-імбирний саварен

Лимонно-імбирний саварен
Кількість порцій: 4-6 Час приготування: 2 г. 0 хв.
М'який дріжджовий кекс, щедро просочений лимонно-імбирним сиропом і покритий цукровою глазур'ю. Це вишукана і чудово смачна випічка, яка допоможе створити за столом теплу атмосферу!

опис приготування:

Приготувати цю ніжну ароматну випічку зовсім нескладно, потрібно лише дотриматися невеликі нюанси замісу дріжджового здобного тіста, дати йому добре піднятися в теплому місці. Для декорування Саварен не обов'язково готувати глазур, можна полити випічку фруктовим джемом або ягідним соусом.

  • Борошно пшеничне— 125 грам
  • яйця курячі— 2 штуки
  • Цукровий пісок— 150  грам(25 г — в тісто, 125 г — в сироп)
  • Сік лимона— 80-90 мілілітрів
  • Вершкове масло— 50 грам
  • дріжджі сухі— 1 Чайна ложка
  • молоко— 50 мілілітрів
  • Цедра лимону— 1 штука
  • імбир натертий— 1 Чайна ложка
  • пудра цукрова— 40-50 грам
Лимонно-імбирний саварен - фото крок 1 Підготуйте перераховані інгредієнти з урахуванням того, що для отримання зазначеної кількості лимонного соку потрібно 1 лимон середнього розміру.

Лимонно-імбирний саварен - фото крок 2 У глибокій мисці з'єднайте просіяне борошно, цукор (25 грам), дріжджі і цедру лимона.

Лимонно-імбирний саварен - фото крок 3 Окремо змішайте яйця, підігріте молоко і розтоплене вершкове масло (воно повинно бути теплим, не гарячим!).

Лимонно-імбирний саварен - фото крок 4 Влийте рідку суміш в суху і ретельно розмішайте до отримання однорідної рідкого тесту.

Лимонно-імбирний саварен - фото крок 5 Вилийте тісто в підготовлену форму для випікання і залиште в теплому місці для підйому на 45-60 хвилин.

Лимонно-імбирний саварен - фото крок 6 Після закінчення зазначеного часу, тісто має добре піднятися. Помістіть форму з тестом в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.

Лимонно-імбирний саварен - фото крок 7 Поки кекс випікається, зваріть сироп з лимонного соку (залиште 1 ст. L. для приготування глазурі), цукру (125 грам) і натертого імбиру.

Лимонно-імбирний саварен - фото крок 8 Вийміть кекс з духовки і відразу полийте його теплим лимонно-імбирним сиропом. Дайте Саварену охолонути і просочитися прямо в формі.

Лимонно-імбирний саварен - фото крок 9 Приготуйте цукрову глазур, змішавши залишений раніше лимонний сік (1 ст. л.) і цукрову пудру.

Лимонно-імбирний саварен - фото крок 10 Полийте остиглий лимонно-імбирний саварен цукровою глазур'ю і подавайте до столу.

Лимонно-імбирний саварен - фото крок 11 У розрізі видно, що готовий виріб виходить ніжним, просоченим і злегка розсипчастим. Смачного!

Схожі рецепти

Пиріг «Бриль-Саварен»

Пиріг «Бриль-Саварен»

Французький пиріг стане прекрасним доповненням до будь-якого святкового заходу. легкий, ніжний і повітряний, він просочується ромовим соусом і подається зі свіжими ягодами і кремом. опис приготування: До вашої уваги — класичний рецепт приготування пирога "; Бриль-Саварен ";. Перед подачею на с...

читати далі
Форель на мангалі в лимонно-часниковому маринаді

Форель на мангалі в лимонно-часниковому маринаді

Форель - дуже смачна риба, а якщо правильно вибрати рецепт її приготування, то вона просто дивна на смак! Я поділюся з вами, як приготувати форель на мангалі в лимонно-часниковому маринаді. опис приготування: Форель на мангалі краще готувати з головою, так вона вийде соковитіше. Я звичайно не ...

читати далі
Лимонно-ананасовий коктейль

Лимонно-ананасовий коктейль

Як же я люблю до солодкого смаку додати кислинку. Це здорово працює у фруктових десертах. Освіжаючі нотки підбадьорять вас вранці або порадують на полуденок. Спробуйте цей смачний коктейль і ви! опис приготування: Вам сподобається цей рецепт за рахунок простоти, швидкості і користі. Основою дл...

читати далі
Лимонно-апельсинове тістечко

Лимонно-апельсинове тістечко

Якщо ви любите домашню випічку, обов'язково зверніть увагу на цей рецепт. Лимонно-апельсинове тістечко — це неймовірно смачний, ароматний і насичений десерт, який оцінять дорослі і діти. опис приготування: Цитрусова начинка в поєднанні з найніжнішим дріжджовим тестом — це класна ідея! Таке тіс...

читати далі
Лимонно-часникове філе риби

Лимонно-часникове філе риби

Якщо не знаєте, як приготувати філе риби, то моя вам порада — спробуйте лимонно-часникове філе риби. Лимон і часник відмінно поєднуються з рибою, тому варто спробувати цей рецепт рибного філе. опис приготування: Риба в лимонно-часниковому соусі — досить святкове блюдо з буденних інгредієнтів. ...

читати далі