Підлива з томатної пасти
(покроковий рецепт з фото)
Чудова підлива до м'ясних і рибних страв, до каш і картоплі. Готувати легко і просто! А смак - пальчики оближеш. Готуємо підливу з томатної пасти!
Рецепт приготування підливи з томатної пасти ну дуже простий. Смак страви ви легко можете міняти збільшуючи або зменшуючи кількість солі і цукру. У нашій родині цю підливу люблять саме такий - трохи солодкуватого. Подавати її можна і холодної і гарячої. Готуйте і шукайте свій смак.
- Томатна паста - 70 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка (за смаком)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (середнього розміру)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Вода - 300 мілілітрів
- Сухі пряні трави - 2 щіпки
Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю. Обсмажуємо його на рослинному маслі до легкого золотистого кольору.
Поки смажиться цибуля, займемося томатом. Змішуємо томатну пасту, цукор, сіль і борошно.
Додаємо воду в суміш, що вийшла і добре розмішуємо.
Виливаємо в сковорідку з підсмажити цибулею. Варимо до загустіння. Постійно помішувати.
Як тільки підлива початку загусати, додаємо сухі спеції і лавровий лист і прибираємо сковорідку з плити. Даємо постояти хвилини 3 під кришкою і можна подавати до столу.