Підлива з курячої грудки
(покроковий рецепт з фото)
Цю підливу можна приготувати однаково смачно на сметані або томатній пасті. Дотримуйтесь всі кроки, і у вас вийде дуже смачна і ніжна підлива з шматочками апетитної курочки.
Підлива з курячої грудки відмінно підходить в якості повсякденного страви. Поєднується практично з будь-яким гарніром. Ситно і смачно. Розповім, як приготувати підливу з курячої грудки.
- Куряча грудка - 300 грам (філе)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль, спеції, зелень - За смаком (паприка мелена, лавровий лист, перець чорний мелений)
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Вода - 1, 5 склянки
Підготуйте продукти. Курячі грудки вимийте і висушіть. Всі овочі очистіть, підготуйте до смаження. Кількість борошна і води розраховуйте індивідуально, цими інгредієнтами можна регулювати густоту підливи.
Поріжте куряче філе на середні за величиною шматочки.
Надішліть його на гарячу сковорідку з рослинним маслом. Обсмажуйте до тих пір, поки м'ясо не побіліє.
Цибуля поріжте кубиками. Моркву натріть на тертці.
Додайте до м'яса і смажте до напівготовності.
Додайте сметану, сіль, спеції, лавровий лист. Перемішайте.
Влийте склянку води, протушкувати 15 хвилин м'ясо зі сметаною.
У половині склянки води розведіть борошно до повного розчинення, влийте в підливу, помішуючи, щоб мука розподілилася і підлива загусла. Додайте кріп. Протушкувати хвилинку - і вимикайте вогонь.
Підлива з курячої грудки готова! Вона буде відмінно гармоніювати з картопляним пюре, макаронами або розсипчастими круп'яними кашами. Приємного!