Підлива з грудки
(покроковий рецепт з фото)
Легка підлива з курки урізноманітнює ваш вечерю з макаронів або картоплі, підходить практично до всього, готується просто і недовго! Рекомендую рецепт приготування підливи з грудки всім на замітку.
Щоб підлива була густою, а не розтікалася, ви можете додати в момент обсмажування борошно. Але мені сподобався більше варіант з крохмалем, від нього ефект краще виходить, а грудочок менше. Також для приготування підливи з грудки ви можете додати не кетчуп, а томатну пасту.
- Грудка куряча - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Кетчуп - 2 чайних ложки
- Кріп сушений - 1 Чайна ложка
- Петрушка - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Крохмаль чи борошно - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 2 склянки
М'ясо курки поріжте на невеликі шматочки і обсмажте на сковороді в олії з усіх боків до рум'яної скоринки.
В цей час поріжте дрібно цибулю і натріть на тертці моркву.
Додайте овочі до курки, тушкуйте хвилин 5 під закритою кришкою.
Додайте кетчуп, все перемішайте.
Влийте півтори склянки води, додайте спеції, тушкуйте під закритою кришкою, доведіть до кипіння.
Розведіть крохмаль в 0, 5 склянці води. Додайте його до підливі і знову доведіть до кипіння. Підлива повинна злегка загуснути.
Готову підливу з грудки подавайте з макаронами або картоплею. Смачного!