Підберезники в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ви вже пробували і смажені і мариновані підберезники? А запечені в духовці? немає? обов'язково спробуйте! Мало того, що вони більш корисні, так вони ще і дуже смачні!
Рецепт відмінно підійде для гарячого блюда на свято. Робиться за півгодини. Все що потрібно - це молоді підберезники, цибуля, вершки, мука, сир і спеції.
- Підберезники - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Вершки - 250 мілілітрів
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сир твердий - 200 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Кмин - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Відберіть невеликі підберезники. Очистіть їх, промийте, відкиньте в друшляк і дайте їм висохнути. Під водою довго не тримайте, інакше гриби будуть гірчити.
2. Наріжте цибулю півкільцями.
3. У форму для випічки додайте оливкового масла, цибуля, гриби. Посипте кмином, сіллю і перцем. Можна додати будь-які ароматні трави для запаху. Поставте в духовку, нагріту до 200 градусів на 20 хвилин.
4. Коли гриби стали трохи золотистими, значить настав час натерти сир і посипати їх, додати борошно, вершки і гірчицю. І поставити в духовку ще на 10 хвилин.
5. Тепер, коли вершковий соус застиг, можна посипати страву петрушкою і подавати до столу! Смачного!