Рецепт Підберезники в духовці фото

Підберезники в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби , Підберезники
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 5
Час приготування: 30 хв.

Ви вже пробували і смажені і мариновані підберезники? А запечені в духовці? немає? обов'язково спробуйте! Мало того, що вони більш корисні, так вони ще і дуже смачні!

Опис приготування:

Рецепт відмінно підійде для гарячого блюда на свято. Робиться за півгодини. Все що потрібно - це молоді підберезники, цибуля, вершки, мука, сир і спеції.

  • Підберезники - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Гірчичний - 1 Ст. Ложка
  • Вершки - 250 мілілітрів
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Сир твердий - 200 грам
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Кмин - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Зелень - За смаком
підберезники в духовці - фото крок 1
1. Відберіть невеликі підберезники. Очистіть їх, промийте, відкиньте в друшляк і дайте їм висохнути. Під водою довго не тримайте, інакше гриби будуть гірчити.
підберезники в духовці - фото крок 2
2. Наріжте цибулю півкільцями.
підберезники в духовці - фото крок 3
3. У форму для випічки додайте оливкового масла, цибуля, гриби. Посипте кмином, сіллю і перцем. Можна додати будь-які ароматні трави для запаху. Поставте в духовку, нагріту до 200 градусів на 20 хвилин.
підберезники в духовці - фото крок 4
4. Коли гриби стали трохи золотистими, значить настав час натерти сир і посипати їх, додати борошно, вершки і гірчицю. І поставити в духовку ще на 10 хвилин.
підберезники в духовці - фото крок 5
5. Тепер, коли вершковий соус застиг, можна посипати страву петрушкою і подавати до столу! Смачного!

Схожі рецепти