Піца зі шпротами
(покроковий рецепт з фото)
Я пробувала безліч варіантів приготування піци. Цей, як мені здається, найбільш пікантний. І, на диво, рецептик швидкий у виконанні. Дивіться, як приготувати піцу з шпротами.
Тісто готується швидко. Єдине: йому необхідно настоятися в теплі хвилин 40. Дріжджі я поклала сухі, оскільки з ними все готується значно швидше і простіше. Вийшло дуже-дуже смачно! рекомендую!
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Тепла вода - 0, 3 склянки
- Молоко - 0, 25 склянки
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Шпроти - 1 штука (баночка)
- Лимон - 0, 5 штуки
- Помідори - 1 штука
- Сир - 50 грам
- Базилік сушений - 2 щіпки
Змішуємо молоко з водою, досипаємо сіль з дріжджами. Додаємо просіяне борошно. Заливаємо оливковою олією і перемішуємо. Тісто прибираємо в харчову плівку і тримаємо в теплі 40 хвилин.
Розкачуємо тісто, викладаємо на нього Шпорти з порізаними помідорами і лимоном. Шматочки повинні бути тонкими. Посипаємо піцу тертим сиром і базиліком.
Піцу ставимо в духовку на 20 хвилин. Температура - 180 градусів. Духовку необхідно попередньо розігріти. Їмо готову піцу в гарячому вигляді!