Піца з томатами та моцарелою
(покроковий рецепт з фото)
Чекаю в гості друзів, вирішив спекти піцу. Відразу хотів зробити популярну «Маргариту» або традиційну з ковбасою і сиром, але побачивши рецепт, як приготувати піцу з томатами та моцарелою, передумав.
Найскладніший інгредієнт для цієї піци - це спеціальний соус «ПЕСТ». Його можна зробити на основі базиліка, кінзи або звичайною петрушки. Повірте, що це все дуже легко і просто. Використовував вже готове тісто, тут підійде дріжджове, пісне або будь-яке інше. Піцу їжте гарячої.
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Часниковий порошок - 1/4 чайних ложки
- Свіжа петрушка - 1 пучок
- Часник - 1 зубчик
- Пармезан - 20 грам
- Сіль - За смаком
- Мелений перець - За смаком
- Пластівці червоного перцю - За смаком
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Тісто для піцци - За смаком
- Моцарелла - 120 грам
- Помідори - 2 штуки
1. Змішайте в невеликій мисці 1 столову ложку оливкової олії і часниковий порошок, відкладіть.
2. Помийте і подрібніть петрушку, почистіть і видавіть через чеснокодавку часник, пармезан натрію. В окремій ємності змішайте петрушку, часник, пармезан, мелений перець, пластівці червоного перцю і сіль за смаком.
3. Додайте в суміш петрушки лимонний сік і 3 ложки оливкової олії, ретельно перемішайте і відкладіть суміш в сторону.
4. Помийте помідори і наріжте їх кружечками, моцарелу також поріжте шматочками.
5. Викладіть на деко тісто. Перемішайте часниково-оливкову суміш і нанесіть її на тісто.
6. Зверху покладіть помідори і шматочки моцарели.
7. Поставте деко з піцою в заздалегідь розігріту до 260 градусів духовку і випікайте протягом 10 хвилин, поки тісто не стане золотисто-коричневого кольору. Після того як піца приготується, дістаньте її і нанесіть соус «ПЕСТ» (суміш петрушки).
8. Наріжте піцу шматочками і подавайте до столу.