Піца в стилі «Брецель»
(покроковий рецепт з фото)
Піца в стилі «Брецель» - це оригінальна закуска, в якій з класичних інгредієнтів для піци створюється оригінальний брецель. В результаті вийде відмінна закуска, пиріжок і навіть ссобойку!
Класичний німецький брецель готують з дріжджового тіста, посипають сіллю і запікають в печі. По суті брецель - це той же кренделек. Сьогодні ми приготуємо брецель з листкового тіста з начинкою з сиру, томатного соусу і пепероні. Вийде більш ніж смачно! А, до того ж, і швидко, адже використовувати будемо готове листкове тісто. Готується піца в стилі «Брецель» дуже швидко, її можна приготувати навіть до сніданку, наприклад, у вихідний день, коли є час повозитися на кухні.
- Тісто листкове - 500 грам
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки (або кетчуп)
- Сир твердий - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Пепероні - 100 грам (або інша копчена ковбаска)
- Орегано - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Тісто раджу використовувати листкове бездріжджове, але підійде і дріжджове.
Ковбаски наріжте тонкими скибочками, частина твердого сиру наріжте тонкими брусочками, а частина натріть на крупній тертці.
Тісто поріжте на смужки шириною 3 см. Качалкою розкачати смужки в довжину.
Кожну смужку змастіть кетчупом або томатною пастою, викладіть брусочки сиру.
Затиснутий кінець тесту, щоб вийшла трубочка.
Поверніть трубочки у формі кренделі. Викладіть кренделі на деко, застелене пергаментом. Кожен кренделек змастіть збитим яйцем.
Зверху присипте кренделі тертим твердим сиром, покладіть по кілька скибочок ковбаси. Зверху присипте сушеним орегано.
Випікайте кренделі в духовці при температурі 180 градусів 20 хвилин. Піца в стилі «Брецель» готова. Подавайте її гарячої. Смачного!