Брецель з часником і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Цей маленький брецель - кумедна і оригінальна закуска. Ви можете подавати її з різними соусами і зробити різні смаки. З радістю поділюся рецептом, як приготувати брецель з часником і сиром.
Подібні кренделі продають в якості вуличної їжі в усій Німеччині, а також їх подають до пива в барах і їдять замість попкорну. Спершу варто зробити сам брецель, потім вже можна надати йому будь-який смак. Замість часнику і сиру використовуйте інші спеції, наприклад, сушену зелень (базилік, орегано).
- Вода тепла - 1 Склянка
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Борошно - 3 склянки
- Сіль, перець - За смаком
- Сода - 1/4 склянки
- Яйця - 1 штука
- Пармезан тертий - 1/4 склянки
- Часниковий порошок - 1 щіпка
- Вершкове масло - 1, 5 Ст. Ложки
1. У склянці теплої води розчиніть дріжджі і цукор, залиште на 5-7 хвилин. Борошно змішайте з дрібкою солі і влийте в неї дріжджову суміш.
2. Гарненько перемішайте тісто дерев'яною ложкою, потім вимісити його вручну. Помістіть тісто в змащену олією миску, накрийте кришкою і залиште на 1-1, 5 годину.
3. Через необхідний час викладіть тісто на стіл, сформуйте з нього невелику коржик і розріжте на 16 клинів.
4. Кожен клин розкачайте в ковбаску і розріжте на невеликі шматочки (близько 2-3 см).
5. Викладіть все шматочки тіста на деко, змащений олією і залиште на півгодини.
6. У велику каструлю налийте воду, відразу після закипання додайте соду. Відразу викладіть близько 15-20 шматочків тесту і варіть їх 80-90 секунд. Акуратно перемішайте, щоб вони не розвалилися.
7. Викладіть відварне тісто на решітку, щоб стекла вода.
8. Змішайте яйце зі столовою ложкою води. Перекладіть тісто на деко і змастіть кожен шматочок збитим яйцем.
9. Надішліть деко в розігрітий до 210 градусів духовку на 15-17 хвилин.
10. Дістаньте брецель і відставте. В одній мисці змішайте тертий сир, часниковий порошок, щіпку солі, дрібку меленого перцю. В іншу миску викладіть вершкове масло і розтопіть його.
11. Перекладіть брецель в миску і залийте розтопленим маслом.
12. Додайте спеції з сиром і добре перемішайте.
13. Подавайте закуску відразу, смачного!