Брецель
(покроковий рецепт з фото)
Брецель - традиційний німецький крендель, через яку, за бажанням баварського короля, можна тричі побачити сонце. Брецель - ще й улюблена закуска на гуляннях, особливо фестивалі пива.
Брецели дуже смачно подавати з сирним соусом або соусом, приготованому на основі гірчиці. Такі кренделі можна взяти з собою на роботу, в поїздку. До того ж, їх можна зберігати до тижня в коробці для випічки або пакеті.
- Борошно - 3 1/4 склянки
- Вода кип'ячена тепла - 1 Склянка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 30 грам
- Масло рослинне - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/2 склянки
- Вода - 8 склянок
- Яєчний жовток - 1 штука
- Велика сіль - 1-2 чайних ложок

1. У склянці теплої води розчиніть цукор і сіль, помішуючи. Потім всипте дріжджі. Залиште на хвилин 10.

2. У суміш з дріжджами додайте борошно і вершкове масло.

3. Замісити тісто.

4. Тісто для брецелів не повинно липнути до рук. Якщо треба, додайте ще борошна.

5. Тісто викладіть в миску, накрийте рушником і залиште в теплому місці на годину-дві, поки воно не збільшиться в об'ємі в два рази.

6. Коли тісто підніметься, робочу поверхню і руки змастіть рослинною олією. Розкачайте тісто до товщини в пару сантиметрів.

7. Розріжте тісто смужками. Викладіть в формі англійської літери"U", потім кінці схрестіть і зафіксуйте. Головне - добре приклеїти кінці, щоб вони при варінні не відійшли. Що, спочатку брецели варять, потім випікають в духовці.

8. У каструлю влийте 8 склянок води, всипте соду. Доведіть до кипіння і вимкніть вогонь.

9. Увімкніть духовку нагріватися на 230 градусів, якщо хочете м'яких брецелів або на 180, щоб вийшли тверді. Деко змастіть маслом. Кожен брецель на секунд 30 занурте в гарячий розчин води з содою. Потім викладіть на деко.

10. Кожен брецель змастіть збитим жовтком.

11. Посипте брецели крупною сіллю.

12. Випікати м'які брецели треба хвилин 12, до золотисто-коричневого кольору. Якщо хочете, щоб брецели були твердими, то випікайте їх хвилин 40-50.

13. Готові брецели повинні полежати хвилин 10, а потім їх можна їсти. Смачного!