Піца-борщ
(покроковий рецепт з фото)
Піца - це найпоширеніша випічка в світі і в кожній країні їй намагаються надати свої національні особливості. Сьогодні я пропоную вам спекти піцу-борщ. Приступимо!
Приготувати піцу-борщ не складніше, ніж зварити звичайний борщ або спекти піцу, як це зробити, дивіться в покрокової інструкції. Незвичайний смак піци точно вас здивує і порадує!
- Вода - 165 мілілітрів
- Борошно - 240 грам
- Дріжджі - 4-5 грам (свіжі, пресовані)
- Сіль - 1 щіпка (в тісто)
- Цукор - 1 щіпка (в тісто)
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок (в тісто)
- Капуста - 500 грам
- Вершки - 2 Ст. Ложки (жирні)
- Цибуля - 1 штука
- Буряк - 1 штука (відварна)
- Томатна паста - 1 Чайна ложка
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Сир - 100 грам
- Перець чорний мелений - 2 грами
- Бекон - 50 грам (для подачі)
- Зелень петрушки - 5-10 грам (для подачі)

Підготуйте інгредієнти для приготування піци.

Насамперед замісіть тісто, для цього в теплу воду покладіть сіль, цукор, влийте оливкову олію, розпустіть дріжджі, розмішайте.

Всипте просіяне борошно, замістити тісто.

Тісто можна замішувати міксером. Поставте на расстойку на 1, 5-2 годину, в процесі зробіть одну або дві обминання методом розтягування і складання.

Поки підходить тісто, займіться начинкою, нашинкуйтекапусту, обсмажте її на рослинній олії.

Додайте дрібно нарізану цибулю.

Додайте дві столові ложки жирних вершків. Продовжуйте обсмажування, поки не випарується рідина.

Капуста сіль, поперчіть, дайте їй трохи охолонути.

Буряк вже відварена, натріть її на тертці, додайте сметану і чайну ложку томатної пасти.

Розмішайте і посоліть за смаком.

Підійшло тісто розкачати в пласт, викладіть на лист для випічки, нанесіть першим шаром бурякову начинку.

На буряки викладіть капустяну начинку.

Натріть на тертці сир.

Верх піци посипте сиром, випікайте в розігрітій духовці при температурі 200-220 градусів протягом 15-20 хвилин.

Поки випікається піца, приготуйте бекон і зелень для подачі, які слід викласти на вже спечену піцу.

Піца-борщ виявилася дуже смачною, любителям борщу і піци рекомендую!