Перлова каша в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Перлова каша в духовці - це прекрасне пісне блюдо, адже приготування відбувається разом з цибулею і грибами, крупа чудово пропарюється і насичується їх смаком - виходить дуже апетитно.
Цей рецепт досить вдалий. Кожен раз, коли готується перлова каша в духовці, дуже важливо, щоб була достатня кількість води. Потрібно, щоб перловка розпарився і не була жорсткою. Попереднє підсмажування крупи на сковорідці разом з цибулею і грибами просочує її ароматом цих інгредієнтів. Вона проходить первинну термічну обробку і, коли кашу ставлять в духовку, то залишається тільки почекати, щоб вона розімліла.
Дивіться, як приготувати перлову кашу в духовці.
- Перлова крупа - 1, 5 склянки
- Гриби - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Рослинна олія - 30 грам
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Петрушка - За смаком
1. Перед тим як приготувати перлову кашу в духовці, помийте і очистіть від шкурок цибулю. Наріжте його на дрібні шматочки.
2. Візьміть печериці. Гарненько промийте. Наріжте вздовж гриба тонкими слайсами.
3. У розігріту сковороду влийте рослинне масло. Обсмажте в ньому гриби на великому вогні, постійно помішуючи протягом 2-3 хвилин. Викладіть обсмажені печериці в миску.
4. Для обсмажування цибулі покладіть його в той же масло, в якому готувалися печериці. Смажте цибулю на швидкому вогні не більше 2 хвилин.
5. Ретельно промийте перлову крупу. Потім викладіть її на сковорідку до цибулі. Обсмажуйте, постійно помішуючи, до утворення золотистого кольору у крупи. Потім з'єднайте з смаженими печерицями. Перемішайте, сіль і хвилинна poderžite у Вогні.
6. У підготовлені горщики закладіть перловку разом з грибами та цибулею. Залийте окропом, яка повинна прикривати крупу на пару сантиметрів. Горщики накрийте кришкою. Поставте в холодну духовку посередині. Увімкніть 230C. Запікайте кашу 20 хвилин. Потім встановіть режим прогріву на 180С і готуйте перловку протягом години.