Перлова каша на воді
(покроковий рецепт з фото)
Перлова каша - це корисне просте блюдо, яке може бути не тільки гарніром, але і самостійним стравою. Показую простий рецепт смачної перлової каші на воді.
Перлова каша давно відома своїми корисними властивостями: вона очищає шлунково-кишковий тракт, знижує рівень холестерину, в ній багато корисних елементів. Кашу на воді можна готувати у піст або в розвантажувальний день. Для приготування перлової крупи на воді крупу або заздалегідь замочіть у воді, або прокип'ятіть злегка перед варінням.
- Крупа перлова - 1 Склянка
- Вода - 5 склянок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка

Крупу добре промийте. У каструлі закип'ятити 3 склянки води. Всипте крупу, дайте їй 7 хвилин покипіти.

Після цього крупу відкиньте на друшляк, дайте стекти воді.

У каструлю влийте 2 склянки води, приправити сіллю, коли вода закипить, покладіть підготовлену крупу, закрийте кришкою. На повільному вогні варите до загусання (хвилин 25).

Готову перлову кашу на воді можете подавати з овочами, маслом вершковим або соняшниковою. Додайте за смаком спеції. Дуже смачно з аджикою, до речі, і з зеленню. Смачного!