Перець «Cicak» на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Щоб подати взимку до ароматного борщу або наваристого супу маринований гіркий перець, не забудьте заготовити перець "цицак" на зиму в сезон його збору - влітку. Термін придатності закуски - 1 рік в прохолоді.
Інгредієнти вказані на ємність 0, 7 L. Як же приємно взимку в студені дні дістати із запасів баночку з гострим перцем і прогрітися перед їжею, відчуваючи яскравий пожежа всередині. Готується консервація за 20 хвилин, якщо у вас під рукою вже є окріп в чайнику. Зберігається розкрита заготівля близько 1 місяці в холодильнику.
- Перець гіркий - 300 грам (різноманітність"Tsitsak ")
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Оцет яблучний - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 400 мілілітрів
Підготуйте інгредієнти.
Промийте перці і наповніть ними банку або банки, якщо готуєте більшу кількість заготовок. Закладайте прямо зі стеблинками, НЕ обрізаючи їх.
Закип'ятіть воду в чайнику, влейте в банку, підставляючи під банку ніж, щоб вона не лопнула від перепаду температур. Накрийте ємність кришкою і залиште для пропарювання на 10 хвилин.
Через зазначений час змініть кришку банки на зливну. Злийте рідину в каструлю або ківш.
Всипте в каструлю сіль, горошини чорного перцю, влийте яблучний оцет і рослинне масло без запаху. Помістіть ємність на плиту і доведіть маринад до кипіння.
Влийте гарячий маринад в банку з пропареними перцями до верху.
Обшпарте кришку окропом і відразу ж закрутіть її по різьбі на банку. Переверніть заготовку дном верх, перевіряючи герметичність.
Залиште остигати при кімнатній температурі, а потім віднесіть на зберігання в комору, льох або підвал.