Рецепт Перець «Cicak» на зиму фото

Перець «Cicak» на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Гострий перець
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Консервація

Щоб подати взимку до ароматного борщу або наваристого супу маринований гіркий перець, не забудьте заготовити перець "цицак" на зиму в сезон його збору - влітку. Термін придатності закуски - 1 рік в прохолоді.

Інгредієнти вказані на ємність 0, 7 L. Як же приємно взимку в студені дні дістати із запасів баночку з гострим перцем і прогрітися перед їжею, відчуваючи яскравий пожежа всередині. Готується консервація за 20 хвилин, якщо у вас під рукою вже є окріп в чайнику. Зберігається розкрита заготівля близько 1 місяці в холодильнику.

  • Перець гіркий - 300 грам (різноманітність"Tsitsak ")
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Оцет яблучний - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 400 мілілітрів
перець
Підготуйте інгредієнти.
перець
Промийте перці і наповніть ними банку або банки, якщо готуєте більшу кількість заготовок. Закладайте прямо зі стеблинками, НЕ обрізаючи їх.
перець
Закип'ятіть воду в чайнику, влейте в банку, підставляючи під банку ніж, щоб вона не лопнула від перепаду температур. Накрийте ємність кришкою і залиште для пропарювання на 10 хвилин.
перець
Через зазначений час змініть кришку банки на зливну. Злийте рідину в каструлю або ківш.
перець
Всипте в каструлю сіль, горошини чорного перцю, влийте яблучний оцет і рослинне масло без запаху. Помістіть ємність на плиту і доведіть маринад до кипіння.
перець
Влийте гарячий маринад в банку з пропареними перцями до верху.
перець
Обшпарте кришку окропом і відразу ж закрутіть її по різьбі на банку. Переверніть заготовку дном верх, перевіряючи герметичність.
перець
Залиште остигати при кімнатній температурі, а потім віднесіть на зберігання в комору, льох або підвал.

Схожі рецепти