Рецепт Перець «Cicak» на зиму фото

Перець «Cicak» на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Гострий перець
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 25 хв.

Щоб подати взимку до ароматного борщу або наваристого супу маринований гіркий перець, не забудьте заготовити перець"Цицак" на зиму в сезон його збору - влітку. Термін придатності закуски - 1 рік в прохолоді.

Опис приготування:

Інгредієнти вказані на ємність 0, 7 L. Як же приємно взимку в студені дні дістати із запасів баночку з гострим перцем і прогрітися перед їжею, відчуваючи яскравий пожежа всередині. Готується консервація за 20 хвилин, якщо у вас під рукою вже є окріп в чайнику. Зберігається розкрита заготівля близько 1 місяці в холодильнику.

  • Перець гіркий - 300 грам (різноманітність "Tsitsak & Quot; )
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Оцет яблучний - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 400 мілілітрів
перець
Підготуйте інгредієнти.
перець
Промийте перці і наповніть ними банку або банки, якщо готуєте більшу кількість заготовок. Закладайте прямо зі стеблинками, НЕ обрізаючи їх.
перець
Закип'ятіть воду в чайнику, влейте в банку, підставляючи під банку ніж, щоб вона не лопнула від перепаду температур. Накрийте ємність кришкою і залиште для пропарювання на 10 хвилин.
перець
Через зазначений час змініть кришку банки на зливну. Злийте рідину в каструлю або ківш.
перець
Всипте в каструлю сіль, горошини чорного перцю, влийте яблучний оцет і рослинне масло без запаху. Помістіть ємність на плиту і доведіть маринад до кипіння.
перець
Влийте гарячий маринад в банку з пропареними перцями до верху.
перець
Обшпарте кришку окропом і відразу ж закрутіть її по різьбі на банку. Переверніть заготовку дном верх, перевіряючи герметичність.
перець
Залиште остигати при кімнатній температурі, а потім віднесіть на зберігання в комору, льох або підвал.

Схожі рецепти