Рецепт Фарширований перець на зиму фото

Фарширований перець на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Болгарський перець
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На обід , На вечерю , На святковий стіл , На сніданок
Заготовки , Консервація , Фаршировані
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Любіть похрумтіти капустою вприкуску з маринованим перчиком, так давайте приготуємо їх разом, щоб взимку ви могли насолоджуватися відмінним смаком улюблених овочів і згадувати про тепле літо.

Опис приготування:

Я думаю, що всі знають про те, що перець виходить дуже смачним, якщо його нафарширувати, і найчастіше в якості начинки виступаємо м'ясо. Однак, я пропоную вам ще більш цікавий варіант - рецепт приготування фаршированого перцю на зиму. Тут ми так само покладемо всередину перцю начинку (звичайно ж, НЕ м'ясну) і замарінуем його, щоб взимку ви могли поставити на стіл смачне і ароматне блюдо. Я зазвичай фарширую перець капустою, іноді додаю морквину або цибулю, ви ж можете трохи доповнити мій рецепт і додати, скажімо, помідори, баклажани або інші овочі. У цьому простому рецепті фаршированого перцю на зиму можна сміливо включати фантазію, але і той варіант, який пропоную вам я дуже і дуже смачний - соковитий перчик з хрусткою капустою всередині, спробуйте і ви.

  • Перець болгарський - 3 кілограма (з 12 літрів заготовок )
  • Капуста білокачанна - 2 кілограма (з 12 літрів заготовок )
  • Морква - 1-2 штук (з 12 літрів заготовок )
  • Оцет 9% - 6 Ст. Ложок(4 - в маринад на 1 літр води, 2 - в начинку )
  • Сіль - 3 Ст. Ложки(1 - в маринад на 1 літр води, 2 - в начинку)
  • Кмин - 0, 5 чайних ложки (з 12 літрів заготовок )
  • Лавровий лист - 1-2 штук (з 1 банку)
  • Перець запашний горошком - 2 штуки (з 1 банку)
  • Гвоздика - 2 штуки (з 1 банку)
  • Перець чорний горошком - 4-5 штук (з 1 банку)
  • Петрушка - 1 штука (гілочка на 1 банку)
фарширований перець на зиму - фото крок 1
Для початку приготуємо начинку для нашого перцю. Шаткуємо капусту, додаємо до неї терту моркву, кмин, 2 ложки солі і 2 ложки оцту. Мнемо гарненько капусту руками і залишаємо на 2 часика, щоб вона пустила сік і промаринувалося.
фарширований перець на зиму - фото крок 2
Тепер ми видаляємо в перці плодоніжки і очищаємо його від насіння, ретельно промиваємо під холодною водою.
фарширований перець на зиму - фото крок 3
Опускаємо перець в киплячу воду на 3 хвилини, потім витягуємо його і даємо стекти воді.
фарширований перець на зиму - фото крок 4
Коли перець охолоне, ми починаємо його фарширувати. Віджимаємо з капусти сік і акуратно поміщаємо її всередину перцю. З усієї цієї кількості перцю у мене вийшло 8 полуторолітрових банок.
фарширований перець на зиму - фото крок 5
Тепер на дно кожної банки кладемо спеції і трави, потім викладаємо фарширований перець. Заливаємо перець гарячим маринадом, в який додаємо 4 столові ложки оцту і ложку солі з розрахунку на 1 літр води.
фарширований перець на зиму - фото крок 6
Потім стерилізуємо банки з перцем в маринаді протягом 20-30 хвилин і закочує їх. Якщо плануєте зберігати в холодильнику, то можна закривати банки звичайними закручуються кришками. Закочені банки перевертаємо догори дном і залишаємо їх до повного охолодження. Банки під звичайними кришками охолоджуємо кришкою вгору. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти