Перець фарширований морквою на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Фарширований перець можна заготовити на зиму. Вийде дуже ароматна і соковита закуска. Така заготовка буде відмінним доповненням до основної страви. Можна подати на святковий стіл.
Для приготування такої заготовки знадобиться солодкий перець невеликого розміру. Після того, як перець відварюють 5 хвилин, його можна начинити і легко укласти в банку, так як стінки перцю досить еластичні. Кількість чорного перцю і солі корегуйте за смаком. Можна замість чорного, додати в начинку червоний пекучий перець і закуска набуде більш гострий і пікантний смак.
- Перець солодкий - 7-9 штук
- Морква - 3-4 штук
- Часник - 8-10 зубчиків
- Помідори - 300 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (з гіркою)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
- Оцет 6% - 3 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець духмяний - 4-5 штук
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
Підготуємо інгредієнти.
Перець очищаємо від насіння, заливаємо водою і кип'ятимо 5 хвилин. Перець повинен стати м'якше.
На сковороду наливаємо соняшникову олію і висипаємо терту моркву. Обсмажуємо 10 хвилин на середньому вогні, періодично перемішуючи.
У морква додаємо часник.
Насипаємо сіль (1 чайну ложку), цукор, мелений перець і додаємо оцет. Все перемішуємо.
На дно банки кладемо лавровий лист і запашний перець.
Перець фаршируємо морквяної начинкою і щільно укладаємо в банку.
З помідорів готуємо томатний сік, кип'ятимо його 5-7 хвилин, додаємо в нього дрібку солі і виливаємо в банку з перцем.
На дно каструлі кладемо х.Б. Тканину або рушник. Ставим банку. У каструлю наливаємо гарячу воду до "плічок" банки. Пастеризуємо 15-20 хвилин. Далі, закочує металевою кришкою і укутують заготовку пледом. Ми залишаємо до повного охолодження.
Перець фарширований морквою до зими готовий. Зберігаємо перець в прохолодному місці. Смачного!