Фарширований перець з капустою і морквою
(покроковий рецепт з фото)
У сезон болгарського перцю саме час готувати з них різноманітні страви. Сьогодні він у нас фарширований капустою і морквою в кисло-солодкому томатному соусі. Смачно і корисно!
Фарширований перець з капустою і морквою - корисне і смачне блюдо в будні і свята. Рецепт підійде вегетаріанцям і тим, хто періодично тримає піст. Це ароматне і красиве блюдо порадує ваших близьких і гостей. Якщо взяти болгарський перець різних кольорів, то воно стане ще більш яскравим і святковим.
- Перець болгарський - 8-10 штук
- Морква - 2 штуки
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Цукор - За смаком
- Соняшникова олія - 40 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки (без гірки)
- Рис відварний - 3 Ст. Ложки
Приготуйте інгредієнти для фаршированого перцю.
Моркву і цибулю очистіть, помийте і наріжте. Морква можна натерти на тертці.
Капусту наріжте тонкою соломкою і викладіть в сковороду з цибулею і морквою. Налийте соняшникову олію і 40 мл. Води. Накрийте сковороду кришкою.
Цибуля гасити, моркву і капусту до готовності. В кінці посоліть і поперчіть за смаком.
Додайте відварений рис і перемішайте. Якщо потрібно посоліть.
Перець помийте, очистіть від насіннєвої коробочки і видаліть білі перегородки усередині.
У каструлю викладіть томатну пасту, посоліть і додайте цукор за смаком. Наливати 400- 450 мл. Води і перемішайте. Щоб соус не був рідким, розведіть борошно в невеликій кількості холодної води і влийте в каструлю.
Наповніть перець приготованим фаршем і викладіть в каструлю з соусом. Якщо вам здасться, що мало соусу, налийте ще води, але небагато. Перець в процесі варіння виділить багато соку.
Накрийте каструлю кришкою і варіть на невеликому вогні до готовності 40-45 хвилин.
Перець, фарширований капустою і морквою готовий. Можна подавати до столу.