Пенне з морквяним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 40 хв.
Рецепт приготування пенне з морквяним соусом. Паста виходить з дуже смачним, ніжним овочевим соусом.
Опис приготування:
Для приготування соусу беруть мед, соковиту моркву і кедрові горішки. Такий соус буде і смачним, і корисним.
- Морква - 400 грам
- Макарони пенне - 200 грам
- Вода - 250 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Мед - 1 Чайна ложка
- Перець, сіль - За смаком
- Кедрові горішки, жменю - 1 штука
- Горіх мускатний - 2 щіпки
1. В першу чергу промиваємо моркву і очищаємо її. Потім морква маленькими кубиками нарізаємо. Шматочок вершкового масла розтопити в невеликій каструльці з товстим дном і стінками. Додаємо моркву і поки вона не стане майже жовтого кольору тушкуємо, вогонь повинен бути середнім. Потім вливаємо воду (можна вершки), додаємо ложку меду, перчимо і солимо. Під кришкою, до готовності тушкуємо, вогонь невеликий.
2. Перекладаємо в блендер три чверті тушкованої моркви, разом з водою, де вона тушілась. До однорідної маси подрібнюємо і переливаємо назад до залишилася моркви в каструлю. Соус доводимо до кипіння, додаємо мускатних горіхів.
3. Закип'ятити у великій каструлі воду, додаємо солі і трохи рослинного масла. Засипаємо пенне і варимо, кедрові горішки обсмажити на сухій сковороді.
4. По тарілках розкладаємо зварене пенне, поливаємо морквяним соусом і посипаємо кедровими горішками. Можна прикрашати листочками м'яти. Блюдо готово.