Рецепт Рис з морквяним соком фото

Рис з морквяним соком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Крупи , Морква , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Корисний обід
Гарніри
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 35 хв.

Рис з морквяним соком - красивий яскравий гарнір під основне блюдо. Рецепт дуже простий, але страва виходить дуже смачним, красивого яскраво оранжевого кольору. Блюдо відмінно підійде для вегетаріанців.

Опис приготування:

Рис в морквяному соку - яскравий представник східної кухні і в прямому, і переносному сенсі. Каша готується з морквою і морквяним соком, має яскраво помаранчевий колір, а за рахунок каррі - і індійський смак. Індійці знають тисячу і один спосіб, як приготувати відмінне блюдо з рису з нічого, майже як наша"каша з сокири" . М'ята надає свіжості страви, можна не тільки прикрасити нею блюдо, а й трохи дрібно нарізати і додати в кашу, але це на любителя. Додайте в кашу трохи вершкового масла, виходить шалено смачно. Смачного.

  • Мал - 1 Склянка
  • Морквяний сік - 1, 5 склянки
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Морква - 1 штука
  • Зерна гірчиці - 1 Ст. Ложка
  • Каррі порошок - 1 Чайна ложка
  • Листя м'яти - 5 штук
рис з морквяним соком - фото крок 1
Рис обсмажте на олії 1-2 хвилини.
рис з морквяним соком - фото крок 2
Влийте морквяний сік і доведіть до кипіння.
рис з морквяним соком - фото крок 3
Додайте сіль і каррі, варите, поки майже вся волога не випарується і не вбереться в рис. Приблизно 20-25 хвилин.
рис з морквяним соком - фото крок 4
Морквину чистий, наріжте дрібною соломкою і відправте в кашу. Протомитися ще хвилин 10-15, щоб морквина стала м'якою.
рис з морквяним соком - фото крок 5
Викладіть рис на тарілку, прикрасьте листочками м'яти і зернятками гірчиці.

Схожі рецепти