Рис з морквяним соком
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 35 хв.
Рис з морквяним соком - красивий яскравий гарнір під основне блюдо. Рецепт дуже простий, але страва виходить дуже смачним, красивого яскраво оранжевого кольору. Блюдо відмінно підійде для вегетаріанців.
Опис приготування:
Рис в морквяному соку - яскравий представник східної кухні і в прямому, і переносному сенсі. Каша готується з морквою і морквяним соком, має яскраво помаранчевий колір, а за рахунок каррі - і індійський смак. Індійці знають тисячу і один спосіб, як приготувати відмінне блюдо з рису з нічого, майже як наша"каша з сокири" . М'ята надає свіжості страви, можна не тільки прикрасити нею блюдо, а й трохи дрібно нарізати і додати в кашу, але це на любителя. Додайте в кашу трохи вершкового масла, виходить шалено смачно. Смачного.
- Мал - 1 Склянка
- Морквяний сік - 1, 5 склянки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Морква - 1 штука
- Зерна гірчиці - 1 Ст. Ложка
- Каррі порошок - 1 Чайна ложка
- Листя м'яти - 5 штук
Рис обсмажте на олії 1-2 хвилини.
Влийте морквяний сік і доведіть до кипіння.
Додайте сіль і каррі, варите, поки майже вся волога не випарується і не вбереться в рис. Приблизно 20-25 хвилин.
Морквину чистий, наріжте дрібною соломкою і відправте в кашу. Протомитися ще хвилин 10-15, щоб морквина стала м'якою.
Викладіть рис на тарілку, прикрасьте листочками м'яти і зернятками гірчиці.