Пельмені в горщику в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ми звикли, що пельмені можна зварити або посмажити. Але ж їх можна приготувати і в духовці в горщику. Виходить дуже цікаве блюдо, яке можна подати до святкового сімейного обіду.
Найчастіше пельмені відварюємо або смажимо і вважаємо їх повсякденним блюдом. Але ж їх можна приготувати так, що і на невеличке свято можна подати. Цікаво? Якщо у вас є невеликі глиняні горщики, ви зможете здивувати своїх рідних відмінним, смачним і незвичайним блюдом - пельменями, приготованими в духовці. Зварити пельмені, звичайно, швидше, але смак у пельменів, приготованих за цим рецептом, буде особливим. А як приготувати пельмені в горщику в духовці, ви дізнаєтеся з цього рецепта.
- Пельмені - 30 штук
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Томатна паста - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Сир твердий - 50-70 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Вода - 2, 5 склянки
- Зелень кропу, петрушки - 20 грам

Заморожені пельмені викладаємо на розігріту з рослинним маслом сковороду і обсмажуємо з двох сторін до красивого рум'яного кольору.

Очистимо цибулю і моркву. Нарізаємо цибулю четвертькольцами, а моркву натираємо на крупній тертці.

Обсмажуємо на рослинному маслі хвилин 5.

Потім додаємо воду, сіль, перець і томатну пасту. Перемішуємо і даємо закипіти.

Обсмажені пельмені розкладаємо в горщики.

Заливаємо вмістом сковороди. Рідина повинна злегка покривати пельмені.

Подрібнюємо зелень і додаємо її в горщики.

Акуратно перемішати пельмені в горщику, закриваємо кришкою і ставимо в духовку. Включаємо на 200 градусів і готуємо 35 хвилин. Хвилин через 20 перевірте пельмені, адже тісто у всіх різне. У мене домашні пельмені і тісто не розвалюється.

Дістаємо горщики з духовки. Сир натираємо на крупній тертці.

Посипаємо пельмені сирому і ставимо горщики (вже без кришок) в духовку. Включаємо верхній нагрів.

І запікаємо до потрібного вам стану сиру. У мене в горщиках залишалося багато заливки, тому сир я вирішила не запікати до хрусткої скоринки.

Горщики у мене великі, тому пельмені перекладаю з горщика в тарілку. Ось такі вони вийшли, розплавлений сир відмінно поєднується з підливою. За смаком пельмені разюче відрізняються від зварених на плиті. Смачно!