Рецепт Пельмені, запечені в горщику фото

Пельмені, запечені в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Пельмені
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Пельмені, запечені в горщиках - це надзвичайно смачно. Звичайно, ви витратите більше часу на приготування таким способом, ніж звичним простим, але результат вас, безсумнівно, порадує.

Опис приготування:

Пельмені, запечені в духовці, відрізняються від пельменів смажених або відварених тим, що, приготовані таким чином, вони виходять набагато смачніше. До того ж, смак страви можна урізноманітнити, додаючи в горщики різну заправку - від часнику до грибів. Отже, пропоную вам приготувати пельмені, запечені в горщиках!

  • Пельмені - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Крем - 200 грам
  • Сир - 150 грам
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Перець в горошинах - 4-5 штук
  • Зелень - За смаком (кріп, петрушка)
  • Сіль - За смаком
пельмені, запечені в горщику - фото крок 1
1. Для початку размораживаем пельмені.
пельмені, запечені в горщику - фото крок 2
2. Доводимо воду до кипіння і кидаємо в неї пельмені. Не забуваємо посолити. Варимо до напівготовності.
пельмені, запечені в горщику - фото крок 3
3. Ставимо іншу каструлю на вогонь, наливаємо в неї 3 склянки води, потім солимо і додаємо зелень і спеції. Доводимо до кипіння і, почекавши 5 хвилин, знімаємо з вогню.
пельмені, запечені в горщику - фото крок 4
4. Дрібно нарізаємо цибулю.
пельмені, запечені в горщику - фото крок 5
5. Морква шаткуємо соломкою або натираємо на крупній тертці.
пельмені, запечені в горщику - фото крок 6
6. Обсмажуємо овочі на середньому вогні на рослинній олії. Готуємо до прозорості лука.
пельмені, запечені в горщику - фото крок 7
7. Тепер розкладаємо інгредієнти по горщикам. Викладаємо моркву з цибулею і пельмені, перемішуємо. Потім заливаємо відвар, попередньо процідивши його.
пельмені, запечені в горщику - фото крок 8
8. Зверху кладемо сметану.
пельмені, запечені в горщику - фото крок 9
9. Накриваємо горщики з пельменями кришками і ставимо в розігріту духовку. Запікаємо при температурі 200 градусів приблизно 45 хвилин.
пельмені, запечені в горщику - фото крок 10
10. Сир Natiraem. Посипаємо їм готову страву і знову відправляємо в вимкненому духовку на 5 хвилин, щоб сир розплавився. На цей раз кришками не накривати.
пельмені, запечені в горщику - фото крок 11
11. Дістаємо горщики з духовки і подаємо блюдо до столу. Смачного!

Схожі рецепти