Пельмені, запечені в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Пельмені, запечені в горщиках - це надзвичайно смачно. Звичайно, ви витратите більше часу на приготування таким способом, ніж звичним простим, але результат вас, безсумнівно, порадує.
Пельмені, запечені в духовці, відрізняються від пельменів смажених або відварених тим, що, приготовані таким чином, вони виходять набагато смачніше. До того ж, смак страви можна урізноманітнити, додаючи в горщики різну заправку - від часнику до грибів. Отже, пропоную вам приготувати пельмені, запечені в горщиках!
- Пельмені - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Крем - 200 грам
- Сир - 150 грам
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Перець в горошинах - 4-5 штук
- Зелень - За смаком (кріп, петрушка)
- Сіль - За смаком
1. Для початку размораживаем пельмені.
2. Доводимо воду до кипіння і кидаємо в неї пельмені. Не забуваємо посолити. Варимо до напівготовності.
3. Ставимо іншу каструлю на вогонь, наливаємо в неї 3 склянки води, потім солимо і додаємо зелень і спеції. Доводимо до кипіння і, почекавши 5 хвилин, знімаємо з вогню.
4. Дрібно нарізаємо цибулю.
5. Морква шаткуємо соломкою або натираємо на крупній тертці.
6. Обсмажуємо овочі на середньому вогні на рослинній олії. Готуємо до прозорості лука.
7. Тепер розкладаємо інгредієнти по горщикам. Викладаємо моркву з цибулею і пельмені, перемішуємо. Потім заливаємо відвар, попередньо процідивши його.
8. Зверху кладемо сметану.
9. Накриваємо горщики з пельменями кришками і ставимо в розігріту духовку. Запікаємо при температурі 200 градусів приблизно 45 хвилин.
10. Сир Natiraem. Посипаємо їм готову страву і знову відправляємо в вимкненому духовку на 5 хвилин, щоб сир розплавився. На цей раз кришками не накривати.
11. Дістаємо горщики з духовки і подаємо блюдо до столу. Смачного!