Пельмені в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Ситне і смачне блюдо. Благодаря молочному соусу, в якому запікаються пельмені, вони виходять з дуже ніжним смаком.
Кількість порцій: 4
- Пельмені - 1 кілограм
- Молоко - 800 мілілітрів
- Сир твердий - 80 грам
- Майонез - 4 Ст. Ложки
- Кріп свіжий, пучок - 1 штука
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
1. Пельмені не розморожувати, а прямо в замороженому вигляді обсмажити на олії, поки на них не з'явиться золотава скоринка. Не обов'язково смажити пельмені до готовності.
2. В молоко додати сіль, перець, улюблені спеції і рубану зелень. Сир натерти на тертці і відкласти.
3. Обсмажені пельмені розкладіть в горщики. Щоб вийшло в кожному горщику рівну кількість. Залийте пельмені молоком. Майте на увазі, що пельмені повинні прикриватися молоком. В іншому випадку, в духовці молоко виллється з горщиків. Додати в горщики по одній ложці майонезу і посипати тертим сиром. Закрити горщики кришками.
4. Духовку заздалегідь розігрівати не потрібно. Горщики поставити в ще холодну духовку. Розігрітися духовка повинна до 180 градусів. Варити пельмені при закритій кришці 30 хвилин. Потім зняти кришки з горщиків і залишити в духовці ще хвилин на 7. Посипати пельмені зеленню і подавати на стіл.