Пельмені роду киргизів
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся з вами простим рецептом мант по-киргизькому. По суті, це класика жанру - баранина, kurdyuk, postnoe тісто. Але ж страви просто так традицією не стають, вірно? Так що спробуйте самі!
Впевнена, вас не залишить байдужими цей рецепт приготування мант по-киргизькому! Адже раніше я, наприклад, взагалі слабо розуміла, в чому принципова різниця між пельменями, варениками и мантами. Але варто було мені відкрити для себе цей класичний рецепт мант по-киргизькому, - і я закохалася в це блюдо навіки! Тепер дуже часто і за різними рецептами його готую, але все ж цей - мій улюблений. Спробуйте!
- Борошно - 300 грам
- Баранина - 300 грам
- Вода - 100 грам
- Курдючний жир - 50 грам
- Цибуля - 1 штука
- Яйце - 1 штука
1. З води, борошна, яйця і солі замісити туге, але еластичне тісто. Відправимо поки в холодильник.
2. Займемося начинкою. Баранину дуже дрібно ріжемо, змішаємо зі спеціями. Курдюк теж дрібно ріжемо.
3. Тепер з тіста розкочуємо тонкий пласт, і з нього вирізаємо однакові кружечки. Викладаємо баранину і шматочок сала, zashtipиvaem кінець.
4. Варимо на пару 30-40 хвилин.
5. Все готово! Смачного!