Печиво з вівсяними пластівцями
(покроковий рецепт з фото)
З рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати печиво з вівсяними пластівцями. Це смак, знайомий багатьом з дитинства. Пропоную класичний рецепт, який ще наивают "вівсяне печиво за ГОСТом" .
Ліпити печиво з тіста можна і не розгортаючи його в пласт, а просто скачавши руками кульки і трохи їх пріплюснув. Регулюйте час випікання на свій розсуд. Чим довше печиво пробуде в духовці, тим більше хрустким воно стане.
Їсти таку випічку на вівсяних пластівцях дуже смачно з теплим молоком. Смачного!
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Вівсяні пластівці - 100 грам
- Вода тепла - 70 мілілітрів
- Цукор - 60 грам
- Масло рослинне - 50 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
Насамперед сміливі вівсяні пластівці в муку. Зручніше за все робити це в кавомолці або блендером.В мисці з'єднуємо рослинне і розтоплене вершкове масло, відправляємо туди вівсяну муку, корицю, сіль, воду. Потім додаємо пшеничне борошно з содою.
Почніть замішувати тісто, щоб воно вийшло однорідним. Повинен вийде щільний кульку. Якщо тісто дуже густе, додайте води. В іншому випадку додайте борошна.
На пергаменті раскатйте тісто в пласт товщиною близько сантиметра. Виріжте печиво бажаної форми і відправляйте випікатися в духовку на 12-15 хвилин при 180 градусах.